Een malafide organisatie heeft van de Herentalse braderij geprofiteerd om op een dubieuze manier aan nieuwe klanten te geraken. Zo werd er bij de braderijtombola aan sommige prijswinnaars een donsovertrek beloofd.
 
Toen die gelukkige prijswinaars naar hun prijs vroegen werd aan de prijs plots een homeparty als voorwaarde gekoppeld. Het donsdeken zou de prijswinnares zo wie zo krijgen maar eerst moest ze dan nog een aantal vrienden, familieleden en kennissen rond zich verzamelen voor die homeparty.

Chris Swinnen, voorzitter van Unizo Herentals reageert scherp: 'Unizo Herentals betreurt het ten zeerste dat een prachtig initiatief als de braderij-tombola (waar Fietsen Hendrickx geheel gratis een mooie elektrische fiets wegschonk), misbruikt wordt door malafide verkopers om hun producten aan de man te brengen.  De Herentalse middenstand wenst zich dan ook volledig te distantiëren van dergelijke wanpraktijken.  De tombola tijdens de braderij werd enkel georganiseerd met als doel de elektrische fiets te verloten onder de talrijke bezoekers van onze braderij.'