U bent hier

UNIZO-Kempen tevreden met uitbreiding cameranetwerk Kempen

Kempen regio
20.02.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

De inschakeling van het slim traject-cameranetwerk rond Turnhout en Herentals-Lichtaart liep enkele dagen vertraging op. Donderdag (21/2) zal het systeem heropgestart worden om 24u.

 

In de politiezone Turnhout bestaat het netwerk uit 42 camera's, waar er binnenkort nog vijf zullen bijkomen. Ook in de zone Noorderkempen zullen 5 nieuwe camera's in gebruik genomen worden.

In de andere politiezones uit de Kempen is de opstart volop bezig met als doel een volledige dekking van de Kempen.

"UNIZO is tevreden dat geluisterd werd naar haar oproep om dit netwerk uit te breiden over de Kempen. De veiligheid van heel wat ondernemers wordt op deze manier aanzienlijk verhoogd; denken we maar aan het afradend effect voor ramkraken," reageert Kristof Thijssens.

Verkeersveiligheid is een zeer belangrijk maatschappelijk aspect, ook voor werkgevers. Zij willen hun werknemers zoveel mogelijk aanzetten tot veilig gedrag in het verkeer, ook tijdens de werkuren. Niet enkel verkeer van en naar het werk, maar ook economisch verkeer in functie van toelevering en ontlading van winkelgebieden en industrieparken zorgen voor een druk verkeersnet.

Naast verkeersveiligheid wil UNIZO nog een ander belangrijk aspect van de camera’s in het daglicht brengen. Vanuit het actieplan “Ramkraken Kempen”, dat enkele jaren geleden door de toenmalige minister van binnenlandse zaken Patrick De Wael gelanceerd werd, werden deze camera’s voorzien als effectief wapen tegen winkeldiefstallen.

UNIZO bracht de problematiek destijds in kaart in samenwerking met de federale gerechtelijke politiediensten uit Nederland en België.

Alle nummerplaten worden gescand zodat politiediensten onmiddellijk kunnen optreden indien nodig.

Beelden : traject-camera's aan Snepkenshof Herentals-Lichtaart / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto