Maandagvoormiddag overhandigde Raymond Verbinnen, voorzitter van Unizo Olen, namens de middenstand een petitie van 600 handtekeningen aan burgemeester Marcel Bellens.

Er werd stevig geredetwist in het gemeentehuis van Olen. 

Marcel Bellens werd op de rooster gelegd. Een detailhandelsvisie in Olen bestaat nog trouwens niet.   Er loopt een aanvraag voor uitbreiding van het  Shopping Park Olen voor voeding. De Nederlandse supermarktgigant  Albert Heijn heeft interesse voor een inplanting in Olen aan Lammerdries. 

Donderdag komt het dossier op de agenda van het schepencollege.  Volgens insiders zou er intern een split bestaan van voor- en tegenstanders.  Burgemeester Bellens is in alle geval voorstander van de uitbreiding van de vergunning.

UNIZO Kempen Kristof Thijssens : 'De petitie houdt het maatschappelijk draagvlak van Olense ondernemers in, waarop het Olense schepencollege haar correcte beslissing kan nemen over eventuele uitbreiding op het Shopping Park van Olen. Honderden handtekeningen zijn het klankbord van de ondernemers uit Olen.

Op basis van detailhandelsvisie kunnen beslissingen genomen worden die gedragen worden door alle betrokken actoren. De detailhandelvisie is het beste toetskader voor het al of niet toekennen van vergunningen, zoals in de winkelnota van Minister Peeters gedefinieerd.

Met de petitie roept UNIZO het schepencollege van Olen op tot de onmiddellijke lancering van de detailhandelsvisie van Olen en de ganse Kempense regio.  De toekomst van de regio hangt af van de gemeentebesturen en lokale beslissingsnemers.'

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.