Het was door corona van 2019 geleden, maar vandaag was het : de jaarlijkse uitreiking van (Beloftevolle) KMO van het Jaar van UNIZO provincie Antwerpen.

De winnaars werden gehuldigd in de prachtige feestzaal Hof van Beatrijs aan de groene rand van Lier. Een deskundige jury besliste welke kmo's aansluiten bij de indrukwekkende erelijst.

Na een grondige analyse en doorlichting van alle ingediende dossiers koos de jury per categorie drie finalisten. Voor de categorie KMO van het Jaar waren dat Juvah, PFL en SD Schrijnwerkerij & interieurbouw.

Voor de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar mochten GS Technology, J.Verrijckt en Mobaut meedingen naar de titel. Verschillende criteria waaronder innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie werden beoordeeld.

"We hebben opnieuw mogen ervaren wat een prachtige kmo-ondernemers we hebben in onze provincie. In 2020, in volle covid-pandemie, hebben we besloten om de prijs aan alle ondernemers uit te reiken.

Een gepast eerbetoon voor al onze ondernemers die echt alles uit de kast hebben moeten halen. Vandaag zetten we de traditie van de prijs "KMO-onderneming van het Jaar" en de prijs "Beloftevolle KMO van het Jaar" graag verder, " zegt Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

De winnaar "KMO van het jaar 2021" is PFL uit Beerse. Als bedrijf uit de evenementenbranche hebben zij het voorbije anderhalf jaar zware klappen gekregen. Toch zijn zij zichzelf verder blijven ontwikkelen en zijn ze blijven investeren.

Duurzame investeringen in mensen, in technologie, in panden, in energie, in het buitenland. Kortom : PFL is een toonbeeld van veerkracht.

Vanuit een zeer klantgerichte aanpak zoeken en vinden zij steeds oplossingen voor hun klanten. Gedreven door die verwachtingen van hun klanten voedt PFL de innovatieve cultuur binnen het bedrijf.

De sterke band met de lokale Kempens omgeving blijft cruciaal maar tegelijkertijd weten zij een sterke positie te veroveren op de internationale markt.

Met vestigingen in o.a. Barcelona en Milaan wil PFL met lokale teams hun klanten efficiënt en duurzaam bedienen. Hierdoor worden tienduizenden vliegtuigkilometers per jaar uitgespaard.

Ook dat was voor de jury doorslaggevend: de vastberadenheid waarmee PFL de kaart van duurzaamheid trekt. De ambitie van PFL is om tegen 2025 het meest duurzame eventbureau van Europa te zijn.

Dominique De Gruyter, zaakvoerder PFL : "Ik draag deze prijs op aan mijn mensen, want die doen het elke dag."

De winnaar "Beloftevolle KMO van het jaar 2021" werd GS Technology uit Essen.

Deze prijs bekroont de "jonge" ondernemer, minder dan 5 jaar bezig, die via een innovatief pad sterke groeiambities heeft en kan waarmaken. GS Technology is een Additive Manufacturing (AM) en 3D-printing bedrijf. Zij leveren diensten aan de industrie van idee tot eindproduct, consultancy en opleidingen. Wat een paar jaar geleden begon met 1 kleine 3D-printer thuis op de salontafel is vandaag uitgegroeid tot een heuse vestiging met 20 industriële 3D-printers in Essen.

Onlangs braken zij ook door met hun toepassingen in de medische sector. Opmerkelijk is ook dat GS Technology door meerder collega-ondernemers werd voorgedragen als kandidaat voor deze prijs. Van een beloftevolle kmo gesproken!

Gianni Scoponi, ceo en founder, van GS Technology "Ik had een jaar geleden niet durven dromen dat ik hier zou staan en dat met zo'n fantastisch team."

Een onafhankelijke jury analyseerde, bediscussieerde en selecteerde doorheen verschillende rondes alle kandidaturen.

De jury werd voorgezeten door Celine Michoel van Roefs Group en winnaar KMO van het Jaar 2019. De andere juryleden: Yves Geboers (zaakvoerder GEBO en voorzitter UNIZO provincie Antwerpen), Guy Claesen (zaakvoerder Fruit Vandepoel), Gerd Van Bergen (Regiomanager Antwerpen Liantis), Peter Adriaensen (Business Manager Ondernemen KBC), Jef Franck (accountant, fiscalist en PR-manager SBB), Ingvild De Wolf (kmo-adviseur UNIZO provincie Antwerpen) en Carl Van Dyck (Directeur UNIZO provincie Antwerpen).

"Alle deelnemende bedrijven hebben het laatste jaar een ongelofelijke veerkracht getoond. Dat zij zich in 2021 in de strijd hebben geworpen voor deze prijs getuigt van durf en doorzettingsvermogen. Maar vooral van gezonde ambitie om elke dag voor te bouwen aan een mooiere toekomst. We kijken al uit naar de volgende editie", besluit Carl Van Dyck, directeur UNIZO Provincie Antwerpen.