Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UNIZO provincie Antwerpen : 'Fietsen De Geus winnaar Antwerpse KMO van het Jaar'

UNIZO

UNIZO provincie Antwerpen ging in de provincie op zoek naar de KMO van het Jaar. Op woensdag 9 november werd op een feestelijke avond in de Plein Publiek de winnaar bekend gemaakt.

Thomas Vanderhoydonck, zaakvoerder Fietsen De Geus uit Antwerpen, mocht de ultieme prijs in ontvangst nemen in opvolging van Dominic De Gruyter van PFL uit Beerse. “Dit is de erkenning voor een ondernemer en een onderneming die resoluut kiest voor een innovatieve aanpak in een traditionele markt”, zegt Carl Van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

Na een grondige doorlichting en analyse van een 30-tal ingediende dossiers besloot de jury uiteindelijk 3 finalisten te weerhouden: Beneens bouw en interieur, Fietsen De Geus en Talenco. De KMO’s werden beoordeeld op alle facetten van de bedrijfsvoering: personeel- en financieel beleid, marketing en communicatie, duurzaamheid, innovatie, (ambitie) internationaal ondernemen, ondernemerschap.

“De drie genomineerden voor KMO van het Jaar voeren duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel. Het zijn waarden waarmee ze maatschappelijk een verschil maken én tegelijk in economische groei kunnen voorzien. Daarmee zijn het rolmodellen voor andere ondernemers en voor iedereen die zelf ook een eigen zaak wil opstarten,” stelt gedeputeerde voor Economie Kathleen Helsen. Zij was aanwezig in de Plein Publiek om de prijs van de KMO van het Jaar uit te reiken.

“We maakten het onszelf niet makkelijk”, zegt Carl Van Dyck (voorzitter van de jury).”Bedrijven vergelijken over sectoren heen is sowieso niet simpel. Dus naast de papierenvoorronde moest een bedrijfsbezoek ons helpen zodat de jury een beeld kreeg van wat en hoe het er op de bedrijfsvloer aan toegaat. Zo kregen we ook de kans om de respectievelijke ondernemers aan het woord te laten en te bestoken met tal van vragen. Het waren drie geweldige ondernemersverhalen én bevestigde dat we de juiste laureaten hadden geselecteerd.”

Uiteindelijk heeft Fietsen De Geus het gehaald omdat zij met succes tegen de stroom in varen in een zeer traditionele markt. Zij openen extra winkels en kiezen voluit voor een lokale verankering wat zich ook vertaalt in een origineel en gedurfde personeelspolitiek. Met de lancering van Veloplan De Geus willen ze de Antwerpse KMO’s stevig in het zadel zetten om hun personeelsleden op de bedrijfsfiets te krijgen. Zo wordt na de B2C markt nu ook de B2B markt in het vizier genomen.

“We zijn er van overtuigd dat we met Thomas Vanderhoydonck een geweldige UNIZO-ambassadeur kunnen afvaardigen voor de  nationale titel KMO van het Jaar 2022.  Op het Topseminar van 6 december in de Elisabethzaal in Antwerpen zal de nationale winnaar kenbaar gemaakt worden. Een thuismatch voor Thomas, dus dat moet lukken”, besluit Carl Van Dyck.

Voor KMO’s, jonger dan 5 jaar, wordt de Beloftevolle KMO van het Jaar gekozen. Dit jaar is Dexxter tot winnaar uitgeroepen door de jury. Dexxter, opgericht in 2020 door Stan De Pauw, Giel Thomas en Robbe Claessens, is een boekhoudtool voor Belgische student-ondernemers, bijberoepers en eenmanszaken.

 

 

UNIZO

Deel dit artikel