U bent hier

UNIZO Provincie Antwerpen, Radio2 en Turnhout winkelhieren op 26/5

Turnhout regio
22.05.2020 - 19.11u
Door: Mark Jaspers

In de week van 25 mei wordt er elke dag in één van de Vlaamse provincies aandacht geschonken aan het 'nieuwe winkelen'.

Op 26/5 zal het middagprogramma op Radio2 neerstrijken in Turnhout om samen met ondernemers te kijken hoe zij met hun zaak vandaag het verschil kunnen maken en de klanten toch een leuk moment te bezorgen.

Verder wordt er in de Madammen ook heel de week met ondernemers gebeld.

Winkelhieren is nog nooit zo belangrijk geweest voor het levendig houden van onze kernen. Het motto blijft "Wat je hier uitgeeft, krijg je terug".

De lokale handelaars en HORECA-uitbaters zorgen ook voor lokale werkgelegenheid, helpt via zijn belastingen allerlei publieke voorzieningen mee financieren en sponsort het lokale verenigingsleven.

De week wordt op 30/5 afgesloten met een overkoepelende aflevering over het lokaal winkelen en de inspanningen die ondernemers leveren om dit mogelijk te maken. Dit tijdens het programma 'De Inspecteur'.

Als centrumstad is Turnhout een mooi voorbeeld van hoe een lokaal bestuur ondernemers kan ondersteunen in de heropstart. Dit door te zorgen voor een veilige & goed georganiseerde winkelomgeving.

De stad wil duidelijk zuurstof pompen in de lokale economie door het ontwikkelen van een aantal steunmaatregelen maar denkt ook al na over de relance. Dit door de oprichting van een taskforce in nauwe samenwerking met UNIZO Provincie Antwerpen en andere belangenorganisaties.

www.winkelhier.be

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto