Serge Lamoral van Pastry Solutions is de 'Starter van het Jaar 2019' van UNIZO provincie Antwerpen. Het jonge bedrijf biedt met zijn kant-en-klare basissen voor taart en gebak een oplossing voor de bakkerijsector die het steeds moeilijker heeft.

Pastry Solutions - of kortweg, PASSO - creëert kant-en-klare basissen en binnenkanten voor taarten en gebak, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ambachtelijke bereidingswijze en met met een constante aandacht voor kwaliteitsvolle ingrediënten.

Het bedrijf werd in 2019 opgericht door collega-patissiers Serge Lamoral en Jens Van Bouwel. Voor Serge was dat meteen ook de eerste stap in de ondernemerswereld.

Broodnodig voor de sector De ready to use producten van PASSO zijn een welgekomen oplossing voor de (banket)bakkerssector die kreunt om overeind te blijven.

In ons land sluiten gemiddeld twee bakkers per week definitief de deuren door de hoge werkdruk en moeilijke zoektocht naar gemotiveerd personeel. Patissier is sinds dit jaar ook een erkend knelpuntberoep.

Met zijn kant-en-klare 'interieurs' speelt PASSO perfect in op de vraag van een sector die onder druk staat en biedt het bakkers de broodnodige ademruimte. Iets wat UNIZO Provincie Antwerpen graag bekroont met de titel van Antwerpse Starter van het Jaar.

Geslaagd ondernemerschap

De oprichting van PASSO katapulteerde Serge Lamoral het ondernemersveld in. Daarvoor was de patissier onder meer aan de slag bij Patisserie De Baere in Sint-Lambrechts Woluwe, waar hij de kneepjes van het vak leerde van toppatissier Thierry Wynant, en werkte hij enkele jaren in de industriële sector om de nodige zakelijke aspecten onder de knie te krijgen.

In 2019 stampte Serge samen met geroutineerd ondernemer Jens Van Bouwel PASSO uit de grond.

Een jaar later is dat al een gevestigde waarde. De producten worden niet alleen gesmaakt door tal van klanten uit de bakkerij- en horecasector, maar trokken ook al de nodige aandacht van vakbladen en (inter)nationale beurzen als Bibac en Sigep.'