De ondernemersorganisatie Unizo vraagt dat de regering de loonlasten met 7 miljard euro verlaagt. Dat is nodig om de economie te herstellen, zegt Karel Van Eetvelt, de topman van de organisatie. Hij beseft wel dat de maatregel er niet meteen zal komen.

Unizo en andere werkgeversorganisaties pleiten al langer voor het drastisch verlagen van de loonlasten om zo de competitiviteit van de Belgische bedrijven te vergroten. Karel Van Eetvelt herhaalt nu die vraag. Volgens hem moet er zeker 7 miljard euro voor vrijgemaakt worden. Een erg grote investering dus en Van Eetvelt weet dat een dergelijke maatregel niet meer zal komen van de huidige regering-Di Rupo.

"Het zal niet op korte termijn gaan. Ik denk dat het heel moeilijk is voor de federale regering, zelfs al ze het samen doen met de gewestregeringen. Maar het is echt nodig. Het is maar een deel van de handicap die onze bedrijven hebben", zegt Van Eetvelt in "De ochtend". Hij vindt dat er na de verkiezingen van 2014 een lineaire lastenverlaging moet komen. Hoe die verlaging moet gefinancierd worden, moet volgens hem centraal staan in de verkiezingscampagne.

Unizo vraagt daarnaast ook extra maatregelen voor kleine ondernemingen, zodat die meer zouden kunnen investeren in hun bedrijf.

Bron : DeRedactie.be