U bent hier

Update corona regio Herentals Neteland

Herentals | Kempen regio | Neteland
16.03.2020 - 18.44u
Door: Mark Jaspers

Ingang AZ Ziekenhuis gewijzigd

De centrale ingang van het AZ Herentals is gesloten. Om een betere toegangscontrole te doen, moet iedereen via een zijdeur binnengaan. Aan dat checkpoint worden u eerst enkele vragen gesteld om uw gezondheid te controleren.

Afhankelijk van uw bestemming in het ziekenhuis (raadpleging, onderzoek, opname of bezoek) wordt u daarna naar de juiste locatie gewezen. Wie ziekteverschijnselen vertoont, kan de toegang geweigerd worden en naar de huisarts of het aanmeldpunt voor coronapatiënten doorverwezen worden.

Hebt u een afspraak bij het AZ Herentals? Bel niet, u wordt gebeld!

De telefoonlijnen van het AZ Herentals raken overbelast door patiënten die informatie vroegen over hun afspraak. Het is echter niet de bedoeling dat u hiervoor nu naar het AZ Herentals belt.

De artsen bekijken dossier per dossier welke afspraak dringend is en welke niet. Daarna contacteert het ziekenhuis zelf de patiënten. Gaandeweg zullen afspraken sneller afgemeld worden, maar gezien het om vele honderden patiënten per dag gaat, gebeurt dit momenteel noodgedwongen op zeer korte termijn.

Als u een afspraak heeft, dan wordt u uiterlijk één dag vooraf op de hoogte gebracht door het ziekenhuis. Wie in de vooravond nog geen informatie heeft gekregen, kan contact opnemen met het onthaal van het AZ.

Hebt u mondmaskers in voorraad? Breng ze binnen!

Heel wat bedrijven beschikken over FFP2-mondmaskers die CE-gekeurd zijn. Het gaat om garages, schilderbedrijven, bouwfirma's, chemische bedrijven, ... die deze maskers nodig hebben voor hun werkzaamheden.

De stad doet een oproep aan deze bedrijven om deze maskers binnen te brengen op het onthaal van de stad. De mondmaskers zullen gebruikt worden in het AZ Herentals en door de huisartsenwachtpost.

Speelterreinen gesloten en groepsactiviteiten verboden

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden, gaan alle speeltuinen en speelterreinen dicht. Daarnaast is het ook verboden om groepsfietstochten en groepswandelingen te organiseren. Dit betekent in Herentals de sluiting van alle stedelijke buitenspeelterreinen, de skateparken en de diverse petanquevelden.

Met een groep mensen afspreken om samen te gaan wandelen of een fietstocht te maken is vanaf vandaag ook verboden.

We roepen elke inwoner van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven op om met gezond verstand de nodige afwegingen te maken. Verzamel niet met familieleden of vrienden als dit niet strikt noodzakelijk is en stel afspraken uit tot een latere datum. Laat kinderen die oud genoeg zijn en alleen thuis kunnen blijven, niet samenkomen. Jonge kinderen samenbrengen voor opvang, kan natuurlijk wel.

Federale hinderpremie voor ondernemers in opmaak

De corona-hinderpremie voor ondernemers die verplicht moeten sluiten, is volop in voorbereiding. Handelaars kunnen nu al hun e-mail adres nalaten op https://www.vlaio.be/nl/moeilijkhedencoronavirus/specifieke-maatregelen-mbt-het-coronavirus/coronavirus. Dan worden zij rechtstreeks gecontacteerd door VLAIO.

Meld u aan als vrijwilliger

Vrijwilligers, onder meer om maskers te maken of om bezoek te brengen aan ouderen, mogen zich aanmelden. Dat kan via www.herentals.be/vrijwilliger. Op dit moment wachten we nog op het correcte naaipatroon van de mondmaskers. We vragen iedereen om nog even op dit patroon te wachten, zodat we zeker de juiste maskers maken.

De afhaalbib gaat open, op afspraak

De bibliotheek begint vanaf dinsdag 17 maart met een afhaalbib. U reserveert uw boeken via een formulier op de website van de bib. Als u niet online bent, dan kunt u tijdens de weekdagen tussen 14 en 19.45 uur telefonisch een reservatie doorgeven. U haalt uw bestelling af op het afgesproken moment.

Volksgezondheid en veiligheid zijn eerste bezorgdheid

Er zijn op dit moment heel veel vragen van burgers en ondernemers over de bestrijding van het coronavirus. De gemeentebesturen van Neteland zijn met man en macht bezig om het virus te bestrijden, samen met het AZ Herentals, de huisartsenwachtpost, de politie en de brandweer.

Onze belangrijkste bezorgdheid is op dit moment de volksgezondheid en de publieke veiligheid. Andere bezorgdheden zullen op een later moment behandeld worden.

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto