Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Upgrade je kantooruitrusting

Kantoor

Back to school, maar ook back to kantoor? Wees maar zeker. Na de zomermaanden, de vele vakantieweken en de zomerse à l’aise sfeer, vliegen de bedrijven er in september ook opnieuw in. Maak je jaar nog productiever door ook je kantoor wat te upgraden. In 3 stappen? Ready, set, go!

Zorg voor balans en verbinding

Het hybride werken en de onheilspellende signalen rond de energiecrisis, kunnen er soms voor zorgen dat de can-do spirit op een laag pitje staat in je bedrijf. Daarbovenop is een waardering en verbinding een must om je werknemers gelukkig te houden, en dat is altijd meegenomen in deze krappe arbeidsmarkt.

Hoekstenen zoals waardering, rechtvaardigheid, transparantie en duidelijke verwachtingen zijn natuurlijk essentieel, maar je kan ook bij de inrichting van je kantoor zorgen voor meer verbinding. Denk aan een vaste levering van lunch, een feestcomité, of drankjes en hapjes voor wie een spontane apéro wil organiseren. Geef als leidinggevende het voorbeeld door een toffe complimentenmuur of richt gezellige hoekjes (weg van de bureaus) in waar mensen even kunnen bijpraten bij een koffie of thee.

Let wel op: met een pingpongtafel en gratis biertjes creëer je niet automatisch verbinding. Een goede en doordachte bedrijfscultuur die in elke communicatie en beslissing wordt uitgedragen, staat nog steeds op de eerste plaats ;-)

Ergonomie en comfort

Met het hybride werken, zijn mensen ook comfort gewoon. Zo zijn veel van je werknemers het gewoon om ‘s middags een lekker theetje te drinken, te werken aan een groot scherm met zijn of haar favoriete muziek op de achtergrond. Hoe creëer je dit comfort op kantoor? Koop lichte laptops aan zodat de pendelaars hun rug niet bezeren door elke dag naar kantoor te komen, of koop een ergonomische rugzak voor je werknemers.

Verder staan ergonomische bureaustoelen, schermen op ooghoogte en een koffiemachine (met heel wat keuze) ook op het lijstje. Draadloze oortjes met noise-cancelling om even geconcentreerd te werken of aparte ruimtes om te bellen, dragen ook bij tot een ultiem comfort op kantoor.

Het oog wil ook wat

Draden die rondslingeren, bureaus vol papieren en half dode planten: het geeft geen goede indruk voor klanten en (nieuwe) werknemers. Motiveer je werknemers en verhoog productiviteit door je bureau proper te houden en mooi aan te kleden. Zorg voor voldoende natuurlijk licht, best met zicht op wat groen en een goede ventilatie.

Kies voor een minimalistische inrichting met een pop of colour in informele ruimtes zoals de eetplek of een koffiehoekje. Kleed het aan met mooie planten die je makkelijk kan onderhouden zoals een vetplantje of grote palm. Kies voor schermen waar je met één draad kan opladen én kan verbinden en ga voor draadloze muizen. Ga voluit voor een papierloos kantoor door een usb stick te voorzien voor belangrijke documenten van je werknemers en te opteren voor een cloud-opslag systeem, online project management tools en digitale boekhouding.'  Foto rr.

Kantoor

Deel dit artikel