Denise Campbell Bauer, de ambassadeur van de Verenigde Staten in België, heeft een bezoek gebracht aan koekjesfabrikant Mondelēz International in Herentals. Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag bespraken Marie-Pascale Sire, managing director Benelux, en Paul Meuwes, plant director snacks Herentals, met de ambassadeur de positie van de vrouw binnen het senior management en gingen ze dieper in op businessvraagstukken over diversiteit, duurzame grondstoffen en landbouw.

Liberalisering wereldhandel
Ter afsluiting van het gesprek werden ook de lopende onderhandelingen over een Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten besproken.

Als multinational ondersteunt Mondelēz International de liberalisering van de handel, aangezien een vrijer verkeer van producten en materialen de toegang tot de markt zal verbeteren en nieuwe groeimogelijkheden zal creëren aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Tot slot bezocht ambassadeur Bauer de productielijnen van zowel Prince-, TUC- als Pims-koekjes van LU, het merk dat dit jaar zijn 170e verjaardag viert.

Mondelēz International

Het hoofdkwartier van Mondelēz International ligt in Deerfield in de Amerikaanse staat Illinois. Het bezoek kadert in een lange traditie waarbij de Amerikaanse ambassadeurs in België langsgaan bij een van de Belgische productiesites van Mondelēz International. In België heeft de onderneming 4 productiefaciliteiten: een koekjes- en chocoladesite in Herentals (LU & Milka), 1 chocoladefabriek in Halle (Côte d'Or) en 1 fabriek in Namen voor smeltkaas.

De koekjesfabriek in Herentals is de grootste koekjesfabriek in Europa met een jaarlijkse productie van 72.000 ton koekjes.

Op de foto 2e van links : Denise Campbell Bauer, US-ambassadeur - (if/lu).