Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USA Jazzclub Antwerp viert 55-jarig bestaan met swingend festival @Merksem

Jazzclub Antwerp 55 years

De USA Jazzclub Antwerp bestaat dit jaar 55 jaar.  Alle jazzfanaten vieren op zondag 7 juli om 14u dit jubileum met een gevarieerd jazzfestival waarin alle bekende stijlen een plaats krijgen in concertzaal De Volkslust, Van Heybeeckstraat 26 Merksem.

De USA Jazzclub Antwerp werd opgericht in 1969 door Joe Pelsmaeker & Roger Guns (zaliger). Het eerste concert had plaats in het toenmalige Schotenhof in Schoten. Al die jaren werden de beste Belgische en buitenlandse jazzmusici uitgenodigd op de maandelijkse concerten die plaatsvonden in Redoute ‘s Gravenwezel, Erno’s Cabine, De Muggen, Docks Hotel, Scandic Crown Hotel, Theater aan de Stroom Antwerpen.

Begin 2006 – door ziekte van ‘Big Joe’ – werd de fakkel overgedragen aan André Appeldoorn, Dirk Vander Linden, Eric De Vos en Nest Adriaensen. Huidig voorzitter, Nicole Van Immerseel, wordt momenteel bijgestaan door Eric De Vos en Michel Detobel.
 

Al 55 jaar is de USA Jazzclub een trekpleister gebleven waar de beste jazzmuzikanten graag naartoe komen.  De viering start met een jazz-brunch in het gezelschap van het Tea Time Combo.  Tussen de optredens speelt de LJM Walking Band. Vanaf 14 uur gaan de remmen los en geven Eddie C (USA) met Frank Peeters, de aftrap van het festival in de kleine zaal. Om 15 uur staat Sam Vloemans met zijn quintet klaar in de grote zaal. Om 16 uur maakt Milan Verbist Trio zijn opwachting in de kleine zaal.

Het festival sluit de dag af met een optreden van de gevierde Boom Big Band (o.l.v. Dree Peremans) met gastoptredens van Sofie en Yanninck Bovy.

Inkom: 25 euro. (inclusief brunch om 11u = 55 euro) - Reservatie: event-rekening KBC BE69 7350 6624 0678 vóór 28/06/2024.

www.jazzclub.be

©Willy Yswijn, NNieuws Bron Jazzclub.

Jazzclub Antwerp 55 years

Jazzclub Antwerp 55 years

Van Heybeeckstraat 26, Merksem, België

Jazzclub Antwerp 55 years

Deel dit artikel