Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

USA : levensbedreigende hittegolf in het zuidwesten met temperaturen van 53 graden...

Een hittegolf heeft zaterdag het zuidwesten van de Verenigde Staten getroffen met recordtemperaturen van rond de 50 graden in bepaalde gebieden van Californië en die nog heel het weekend zullen duren, aldus de meteorologische diensten van het land.

De National Weather Service heeft de bevolking via zijn website gewaarschuwd “voor een hittegolf die levensbedreigend kan zijn”. De getroffen staten zijn Californië, Arizona en Nevada.

De autoriteiten voorspellen voor zondag temperaturen van 47°C in Phoenix (Arizona) en Las Vegas (Nevada), 48° in Palm Springs in Californië en tot 53° in Death Valley, een van de grootste natuurparken van de Verenigde Staten gelegen in het oosten van Californië en Nevada. De hoogste temperatuur wereldwijd werd gemeten op 10 juli 1913 in Death Valley met 57°, aldus de dienst van nationale parken.

In Las Vegas moesten 30 mensen naar het ziekenhuis gebracht worden omdat ze door de hitte onwel waren geworden tijdens een muziekfestival, aldus NBC. De hittegolf zou ook begin volgende week aanhouden en naar het noorden trekken. (nbc)

Deel dit artikel