Op 1 januari 2014 wijzigt het uurtarief voor betalend parkeren in onze gemeente. Zo wordt het bedrag geïndexeerd van 0,50 naar 0,60 euro per uur. Het bestaande tarief bleef tot op heden meer dan tien jaar ongewijzigd, waardoor deze verhoging nog onder de historische indexaanpassingen blijft. Zelfs met deze stijging geldt Mol nog als één van de goedkoopste parkeergemeentes in onze regio.

De retributie van 12,5 euro voor de parkeerders die geen parkeerticket leggen of waarvan het parkeerticket verstreken is, blijft ongewijzigd. Ook als je geen blauwe schijf legt of de toegestane gratis parkeerduur is verstreken, betaal je 12,5 euro.

 

Parking Sint-Pieter

Naast de indexering van het uurtarief voert het gemeentebestuur ook betalend parkeren in op de vernieuwde centrumparking Sint-Pieter (ingang via Graaf de Broquevillestraat) en rond de kerk. Op parking Sint-Pieter kan je maximaal voor 4 uur een parkeerticket nemen, rond de kerk geldt 2 uur als langste parkeerduur. Langparkeerders kunnen in deze buurt gratis terecht op de nabijgelegen randparking Rivierstraat. Ook de klankbordgroep parkeren gaf gunstig advies voor de maatregel. De nieuwe tarieven gelden tot 2019, zo besliste de gemeenteraad op maandag 16 december.