Dit weekend neemt IOK Afvalbeheer deel aan Open Bedrijvendag. Zowel het gloednieuwe milieubedrijf Beerse-Oost als het milieubedrijf Beerse/Merksplas staan open voor het grote publiek.

Er zijn heel wat activiteiten zoals een rondleiding met 2 gidsen, een unieke natuurwandeling tussen de 2 sites en een overdekte, interactieve afvalbeurs met verschillende standhouders, een perfecte uitstap voor een regenachtig weekend.

Energiecentrale groen gas

Ontdek tijdens Open Bedrijvendag op 6 oktober hoe het Kempense gft groen aardgas wordt. Uniek in België. Op het milieubedrijf Beerse/Merkplas produceren we niet enkel compost. In de energiecentrale groen gas maken we sinds kort van het Kempense gft ook groen aardgas. Ontdek deze innovatieve installatie in combinatie met een bezoek aan het gloednieuwe milieubedrijf Beerse-Oost.

'de grasmobiel' van Jommeke in het echt

Zelfs Jef Nys, droomde meer dan 35 jaar geleden al van energie uit gras. Het album 'de grasmobiel vormt dan ook de rode draad tijdens Open Bedrijvendag. En voor de kinderen is er de Jommeke zoektocht en natuurlijk het Jommeke album 'De grasmobiel'. Jommeke komt zondag ook zelf op bezoek tussen 13 en 17 uur.

Van weg naar waterweg...

Wist je dat een deel van het Kempense afval via water wordt vervoerd? Vanuit het gloednieuwe milieubedrijf Beerse-Oost halen onze ophaalploegen het huishoudelijk afval in de Noorderkempen op. Bovendien is het een belangrijke schakel in het innovatieve transport van restafval en gft over water.

Tijdens Open Bedrijvendag valt er nog veel meer te ontdekken

- een interactieve en overdekte 'afvalbeurs' met standen van ondermeer:
o de bodemprofessor
o kringloopkrachten
o kurkenatelier
o maatwerkbedrijf De Sprong
o de Vlaspit: 100% gerecycleerde tuinkaarsen
o Repair café: reparaties van klein elektro en textiel

- heel veel kinderanimatie: tekenen voor het klimaat, een leuke Jommeke zoektocht, de afvalknaller, verkleden als ophaler....

- Op zoek naar een job bij IOK of IOK Afvalbeheer, onze personeelsdienst staat voor je klaar.

- Speakers Corner: 3 boeiende sprekers voor bezoekers die meer info willen over de energiecentrale groen gas, bio-massa en de biologische kringloop

- Fietsers krijgen een gratis drankje in het Open Bedrijvendagcafé

Waar moet je zijn

Milieubedrijf Beerse-Oost, Steenbakkersdam 42 in Beerse