VC Herentals kon tegen 10 thuisspelers de 3 punten mee naar St.-Janneke nemen. Bij de rust stond het al 0-2.

Niet alleen een spannende wedstrijd, maar ook een bewogen match.

Op het kwartier opende Ken Van Bouwel de score (0-1).

22’ Davy Wuyts verschalkt zijn eigen doelman met een voor VC een
schitterende kopbal (0-2).  28’ Thomas Van Beers 'legt' de doorgebroken Van Bouwel in de fatale zone.  Rood voor Van Beers, maar de scheids legt de bal een 5m buiten de backlijn.

In de tweede helft speelt de thuisploeg alles of niets.

Steven Olieslagers krijgt alle kansen om zijn kwaliteiten te etaleren.
64’ Ken Van Bouwel besluit een open kans op doelman Ornello Todaro.
71’ Lander Keersmaekers drijft de spanning op met zijn doelpunt (1-2).
90’ Robin Baert zondert Miguel Bruynseels helemaal alleen af voor doel
maar doelman Todaro pareert de roodwitte aanvaller.

91’ Miguel Bruynseels zondert Robin Baert helemaal alleen af voor doel
en die kan rustig zijn hoek kiezen (1-3).

Birger De Swert en (wie anders?...) Thomas Wouters kijken tegen geel aan.
Thomas miste de vorige match wegens tweemaal geel in Mariekerke,
maar mist nu de match tegen Lille wegens zijn derde gele kaart.

Herentals speelde zonder 2e doelman omdat Pieter Dams  bij de reserven tegen een rode kaart aankeek.

Verslag en foto's Jos Flamand / Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemputte / VC Nnieuws :

VC Herentals moest op zoek naar punten in de lastige verplaatsing naar Verbroedering Arendonk.  Wouters maakte opnieuw deel uit van de kern na zijn schorsing van vorige week.

De bezoekers werden nochtans in de 1e minuut reeds gewaarschuwd wanneer Cools een inzenden net over besloot.  De reactie van Herentals liet niet lang op zich wachten, thuisgoalie Todaro ging goed plat op een voorzet van Baert.

Nog geen minuut later ontsnapt rood-wit aan een achterstand wanneer Keersmaekers na een flater in de VC defensie alleen op doel kan afgaan maar de lokale spits mist, gelukkig, scherpte voor doel.  Euforie aan de overzijde waar Van Bouwel vanuit een zeer scherpe hoek plots de openingstreffer voor Herentals kon scoren, 0-1.

De thuisploeg moest even bekomen van deze opdoffer maar niet veel later zorgde een misverstand tussen Wuyts en doelman Todaro voor de gevleide 0-2 tussenstand.  Herentals putte moed uit deze voorsprong en wilde graag meer.

Slechten met de voorzet, Dufraing besloot in één tijd over.  Op het halfuur trok Van Beers aan de noodrem wanneer Van Bouwel alleen op doel afging, het verdict van de scheids was correct, rode kaart en VC nog een uur met een man meer.  Toch waren de schaapjes nog niet op het droge want Arendonk reageerde geprikkeld via Keersmaeckers die een vrije trap net naast krulde.  Voor de bezoekers probeerden Slechten en Baert het nog vanop afstand maar de 0-2 stond wel mooi op het scorebord tijdens de rust te pronken.

De thuisploeg voerde een dubbele wissel uit tijdens de koffiepauze in de hoop het tij te doen keren.  Toch waren het de bezoekers die de eerste keer konden prikken via een scherpe voorzet van Slechten die op een haar na door Baert werd gemist.

Arendonk knokte zich meer en meer in de wedstrijd en van de man minder situatie was nog weinig te merken.  Keersmaeckers was gevaarlijk met een listige kopbal maar Olieslagers redde de meubelen voor VCH.  Even later stond Cools aan het kanon maar opnieuw stond Olieslagers paraat.

Er lag ruimte voor Herentals maar de geboden kansen werden niet optimaal benut.  Baert zette voor vanop links maar Van Bouwel besloot op een verdediger.  Herentals zat even in een mindere periode, gele kaarten voor Van De Weyer en Wouters maar vooral het tegendoelpunt van Keersmaeckers bracht geel-blauw opnieuw in de wedstrijd.

Keersmaeckers bleef een gesel voor de VCH defensie maar de missers van de thuisploeg betekenden uitstekende counterkansen voor de bezoekers.  Bruynseels had na een loepzuivere voorzet van Baert de 1-3 aan de voet maar kon de opgelegde kans niet afwerken.  Baert deed dit zelf een minuutje later wel waardoor VC Herentals de drie punten in Arendonk wegkaapte.

Een felbevochten maar hoogstnoodzakelijke driepunter voor Herentals op het veld van Arendonk.  Hopelijk is de rood-witte trein nu gelanceerd en kan er in de derby tegen Lille een vervolg worden gebreid aan deze puike prestatie.  Dit zal wel moeten gebeuren zonder Van De Weyer die zijn derde gele kaart van het seizoen pakte en een weekje geschorst zal moeten toekijken.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen;  V.D.Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  V.D.Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  De Swert Birger;  Mariën Robin;  Adriaenssen Robin;  Bruynseels Miguel.
Vervangingen:  77e  De Swert Birger voor Baeten Steffe;  78e  Bruynseels Miguel voor Slechten Jochen;  86e  Adriaenssen Robin voor Van Bouwel Ken

Kaarten:  geel:  Wouter Thomas (geel, 2e)  ;  Van De Weyer Dries (geel, 3e) ;  De Swert Birger (1e).

Doelpunten:  16e  Van Bouwel Ken   0 – 1 ;  22e  Own goal  0 – 2 ;  71e Keersmaeckers Lander 1 – 2 ;  92e Baert Robin  1 – 3.