Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vacature- en werkzoekenden provincie Antwerpen : '61.719 werkzoekenden zonder werk (WZW)'

Op 31 oktober waren er 90.212 burgers bij VDAB provincie Antwerpen ingeschreven waarvan 61.719 werkzoekenden zonder werk (WZW) of 68,4%. Daarnaast was 26,7% van de klanten werkend, en 4,9% student of andere.
Ontvangen vacatures
In oktober 2022 werden 8.496 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in de provincie Antwerpen in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 7,3% minder dan vorige maand en 16,7% minder dan in oktober 2021. Het aantal vacatures een jaar geleden was dan ook uitzonderlijk hoog. 

Openstaande vacatures
De provincie Antwerpen telt 20.204 openstaande vacatures op 31 oktober 2022 die rechtstreeks aan VDAB gemeld werden. Dit is een daling van 7,5% ten opzichte van een maand eerder. Wanneer we echter vergelijken met een jaar eerder, oktober 2021, zijn er 10,3% meer openstaande vacatures.

 
Voor arrondissement Turnhout en Mechelen stond de teller eind oktober op respectievelijk 4.422 en 3.966 openstaande vacatures. 
 
Arrondissement Antwerpen heeft van alle Vlaamse arrondissementen met 11.816 het hoogste aantal openstaande vacatures.

De enige niet knelpuntberoepen in de top tien van de beroepen met het meest openstaande vacatures zijn winkelmedewerker, administratief medewerker en leerkracht kleuteronderwijs. Ten opzichte van vorige maand zijn zorgkundige en leerkracht kleuter- of lager onderwijs van plaats gewisseld in deze top tien. Zorgkundige staat deze maand op de elfde plaats van beroepen met de meeste openstaande vacatures in provincie Antwerpen.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur: "Ondanks de daling van openstaande vacatures, blijft onze arbeidsmarkt knellen. Dit biedt ook opportuniteiten om kwetsbare Antwerpse werkzoekenden via opleiding en werkplekleren toe te leiden naar deze vacatures."

Het volledige vacature- en werkzoekendenbericht voor de provincie Antwerpen vind je op de vernieuwde Arbeidsmarktverkenner.

Deel dit artikel