U bent hier

Vaccinatie bewoners WZC Klein Veldekens (Geel) start woensdag

Geel
12.01.2021 - 13.31u
Door: Mark Jaspers

Woensdag 13 januari zullen de bewoners van het WZC Klein Veldekens ingeënt worden tegen COVID-19, met het Pfizer-BioNTech-vaccin.

Vermits onze assistentiewoningen verbonden zijn aan het woonzorgcentrum, krijgen ook deze bewoners de kans om zich laten vaccineren. Alle bewoners zijn hierop ingegaan en laten zich inenten.

Het personeel zal in de tweede helft van januari 2021 gevaccineerd worden.

Het pilootproject Klein Veldekens is opgestart tijdens de pandemie. Onze bewoners en medewerkers hebben van in het begin de beperkingen gekend en er zich naar best vermogen op georganiseerd. Hierdoor hebben ze nog niet optimaal kunnen genieten van alle voorzienigen en activiteiten van het pilootproject.

De ruime en zonnige flats en groepswoningen konden het leed verzachten, maar niet wegnemen. Het samenzijn met familie en vrienden ligt door de coronamaatregelen grotendeels stil.

En ook onze buurtwerking kon niet opstarten : het lokaal dienstencentrum en de brasserie staan in de startblokken. Hetzelfde geldt voor de wellness, de hotelfunctie en dergelijke meer.

We zijn bijzonder verheugd dat de vaccinatiecampagne voluit op snelheid komt en we nu samen op weg kunnen naar een normale werking. En vooral dat er voor onze bewoners eindelijk het perspectief komt op samenzijn, op ontmoeting en herenigd te zijn met hun naasten en dierbaren.

Door het vaccin wordt ook hun toekomst veel rooskleuriger. Er is dan ook geen enkele bewoners die het vaccin niet wil laten plaatsen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto