Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) en experts van de bevoegde taskforce hebben in de Kamer toelichting gegeven bij de versnelde vaccinatiestrategie.

Vanaf eind deze maand komt het zorgpersoneel aan de beurt, vanaf maart de 65-plussers en de risicopatiënten en vanaf juni de rest van de bevolking.

Om dat te kunnen realiseren komen er zo'n 200 vaccinatiecentra.

De bedoeling is om de hele campagne rond te hebben in september. (VRTNWS) Foto Pfizer.

Kempense & Neteland vaccinatiecentra moeten over 6 weken klaar zijn - locaties nog niet vastgelegd

De Vlaamse overheid geeft de gemeentebesturen in de loop van volgende week richtlijnen over de organisatie van vaccinatiecentra. De Kempense eerstelijnszones wachten daar niet op.

Over 6 weken moeten alle voorbereidingen getroffen zijn.

De Kempense gemeenten mogen plaatsen voorstellen. Voldoende groot, vlot bereikbaar en lang genoeg beschikbaar zijn criteria waarmee rekening wordt gehouden.

Neteland regio :

Zo komt in Kasterlee het domein De Hoge Rielen in aanmerking, in Vorselaar  sportcentrum De Dreef, het militair domein 29Bn Log in Grobbendonk, 't Kapelleke in Herenthout, het AZ Herentals en in Olen domein Teunenberg.

'Maar alle gissingen rond locaties blijven voorbarig', reageert Lieven Janssens, burgemeester van Vorselaar. 'Dinsdag zitten we opnieuw rond de tafel met verschillende actoren. Definitieve beslissingen vallen er mogelijk nog niet, maar de vergadering zal wel richtinggevend zijn.'