Het einde van de vaccinatiecampagne komt stilaan in zicht. Op 30 en 31 augustus zullen respectievelijk De Zoerla en De Waai hun laatste dag draaien.

In de namiddag kunnen inwoners van de Eerstelijnszone langskomen voor een vaccinatie zonder zich op voorhand aan te melden. Vanaf deze week komen voornamelijk de 12- tot 18-jarigen langs voor een vaccinatie.

Ondertussen kreeg al meer dan 86% van de 18-plussers uit onze Eerstelijnszone een tweede prik.

Op 30 en 31 augustus zetten de vrijwilligers en medewerkers van vaccinatiecentra De Waai en De Zoerla de laatste spuitjes bij bezoekers. 30 augustus is de laatste vaccinatiedag van De Zoerla, die van De Waai is 31 augustus.

Na een succesvolle vaccinatiecampagne sluiten de twee vaccinatiecentra de deuren. In totaal zullen er dan 100 000 prikjes gezet zijn in De Waai en 80 000 in De Zoerla.

Open vaccinatienamiddagen op 30 en 31 augustus

Op 30 augustus voor De Zoerla en 31 augustus voor De Waai kun je in de namiddag vrijblijvend langskomen voor een vaccinatie met Pfizer of Johnson & Johnson.

12-plussers van de Eerstelijnszone Zuiderkempen die zich in extremis nog willen laten vaccineren, hebben die dagen de mogelijkheid. Dit geldt voor zowel inwoners die geen eerste prik kregen, als inwoners die hun tweede prik misten. Je kunt je hiervoor aanmelden bij het callcenter van de vaccinatiecentra via 014 56 79 90 maar dit is niet verplicht. Je hoeft die dag enkel je paspoort mee te brengen als je langskomt voor een vaccinatie.

In september en oktober kun je terecht in het 'mini-centrum' van De Waai of De Zoerla voor een tweede prik:

Op 4 en 11 september wordt er vanaf 9 tot 10.30 uur gevaccineerd in de cafetaria van De Zoerla.
Op 22 september en 13 oktober wordt er vanaf 14 tot 16 uur gevaccineerd in de vergaderzaal van De Waai.
De Vlaamse overheid bekijkt nog hoe het vervolg van de vaccinatiecampagne (eventuele derde prik, jongeren die later in het jaar 12 worden...) georganiseerd zal worden na de sluiting van de centra.

Vaccinatie 12- tot 15-jarigen

Is je kind 12, 13, 14 of 15 jaar en heeft hij/zij nog geen afspraak voor vaccinatie? Tot en met volgende week kun je nog een afspraak inplannen voor een prikje in de vaccinatiecentra.

12- tot 15-jarigen hebben toestemming van hun ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen de ouder(s) of voogd naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als ze alleen gaan. Meer info vind je op de website van Laatjevaccineren.