Na de zogenoemde dry runs (testrondes) deze week, zijn de vaccinatiecentra De Waai in Geel en De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo) volledig klaar voor de vaccinatiecampagne.

In deze 2 vaccinatielocaties van de eerstelijnszone Zuiderkempen werden de afgelopen week echte vaccinatierondes gesimuleerd. Voor beide centra werden 40 testpersonen opgeroepen om via twee vaccinatielijnen de procedure te doorlopen. (De maximumcapaciteit per uur wordt gehaald op 4 vaccinatielijnen).

Er waren steeds één arts, één farmaceutisch expert, 8 verpleegkundigen, 2 administratieve medewerkers en een 10-tal stewards aanwezig om het publiek vlot te laten doorstromen doorheen het vaccinatieproces.

De Zoerla ontving vandaag al de eerste bezoekers.

Huisarts Pascal Kwanten, tevens voorzitter van de Eerstelijnszone Zuiderkempen, voorzag zo'n 20 artsen uit de regio van hun vaccinatie.

Het is bijna zover

'Nu alles gereed staat, is het wachten op de levering van de vaccins. Zo gauw deze er zijn, kunnen we van start', zegt arts Kwanten.

'In elk van de twee centra van de Eerstelijnszone Zuiderkempen (De Waai en De Zoerla) kunnen tot 1280 personen per dag gevaccineerd worden. Maar goed dus dat zich ondertussen meer dan 800 vrijwilligers, medewerkers en verpleegkundigen hebben aangemeld die het hele vaccinatieproces mee in goede banen leiden.

In De Zoerla worden de volgende maanden in totaal zo'n 40.000 mensen gevaccineerd.'

Brochure

Deze week gaat de brochure 'JE VACCINATIE STAP VOOR STAP' in druk. Alle inwoners van de gemeenten Geel, Meerhout, Laakdal, Westerlo, Herselt en Hulshout krijgt deze gratis in de brievenbus.

In deze brochure staat alles wat je moet weten over de vaccinaties en wat je mag verwachten in het vaccinatiecentrum. Het bevat ook de nodige telefoonnummers en informatiekanalen.

De gemeentebesturen roepen alle inwoners op om deel uit te maken van deze grootse campagne. Twijfelt u nog over het laten zetten van het vaccin? Lees dan zeker de informatie op www.laatjevaccineren.be nog eens goed door. Samen kunnen we levens redden!'  Foto's Sanne Janssen/ Nnieuws.