Het vaccinatiecentrum verkeert momenteel in een terugschakelmodus. Dit betekent op dit moment: inwoners die géén enkele vaccinatie hebben gehad én zich alsnog willen laten vaccineren, kunnen zich alleen nog de komende dagen aanmelden.

Omdat je voor een volledige vaccinatie twee prikken krijgt met voldoende tussentijd, zijn er anders geen mogelijkheden meer voor de tweede prik.

- Het vaccinatiecentrum bevindt zich in een 'terugschakelmodus' en zal de komende weken bijna uitsluitend op woensdag en zaterdag de deuren openen. De grote vaccinatiecampagnes zijn achter de rug.

- Verschillende doelgroepen komen de volgende weken nog aan bod:

o Inwoners met immuniteitsstoornissen die werden uitgenodigd voor een extra derde of vierde prik.

o Inwoners die een basisvaccinatie ontvingen met Johnson & Johnson én waarvan de extra prik minstens drie maanden geleden is, kunnen zich via VAXLIST (www.vaxlist.be) aanmelden voor een derde prik.

o 12- tot en met 17-jarigen die zich via VAXLIST kunnen registreren voor een extra prik.

o 5- tot en met 11-jarigen die de voorgestelde afspraakmomenten bevestigen.

o Herkansers voor eerste of extra prikken.

ü Op dit moment is zaterdag 23 april onze laatste dag in het vaccinatiecentrum. Wie nog niet gevaccineerd is en dit alsnog wenst te doen, belt zo snel mogelijk naar 014 38 90 47. Je hebt dus nog weinig tijd, omdat het basisvaccinatieschema met twee prikken tijdig moet afgerond zijn voor het laatste prikmoment in het vaccinatiecentrum.

ü Midden maart verwachten we meer info van de overheid over de toekomst van de Vlaamse vaccinatiecentra. Deze info zal duidelijk maken op welke manier eventuele toekomstige vaccinaties moeten verlopen en wat we doen met het pop-upvaccinatiecentrum op de Zwaan na 23 april.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be