De Eerstelijnszone Zuiderkempen maakt zich klaar voor het vervolg van de vaccinatiecampagne.

Het vaccinatiecentrum in zaal De Waai sluit de deuren en verhuist naar het voormalig pand van fitness B-Active, achter de Sint-Amandskerk in het Geelse centrum.

De locatie in Westerlo, De Zoerla, blijft behouden. In de week van 22 november starten de vaccinatiecentra met de derde prikken voor 65-plussers. Ook 12-jarigen, mogen vanaf half november een uitnodiging verwachten.

Om verenigingen en organisaties opnieuw de kans te geven activiteiten en evenementen te organiseren in Zaal De waai ging de stad Geel op zoek naar een nieuwe locatie in het Geelse centrum.

Het vaccinatiecentrum zal op een boogscheut van de huidige locatie ondergebracht worden in een leegstaand pand, gelegen op Markt 12 (ingang via Palingstraat).

Ook in De Zoerla zullen geplande evenementen kunnen doorgaan. Daar zal telkens een vaccinatielijn worden opgebouwd voor drie dagen, en daarna weer worden afgebroken.

Vlot bereikbaar

Het nieuwe vaccinatiecentrum in Geel is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, te voet en met de fiets. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Bezoekers van het vaccinatiecentrum kunnen, net zoals voorheen, gratis parkeren achter de gebouwen van de FOD Financiën. De stad voorziet nog speciale parkeerplaatsen in de buurt voor personen met een handicap.

De inrichting van het nieuwe vaccinatiecentrum start in de week van 15 november.

Derde prikken voor 65-plussers, eerste prikken voor 12-jarigen

Al wie ouder is dan 65 mag dus binnenkort een uitnodiging verwachten. Wanneer precies hangt af van het laatste vaccinatiemoment.

De derde prik wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin.

Dokters en wetenschappers raden ten stelligste aan om op de uitnodiging in te gaan. Met een herhalingsvaccinatie blijf je het beste beschermd tegen COVID-19.

In de week van 22 november zal er in de Zuiderkempen opnieuw gestart worden met vaccineren. 65-plussers uit Geel, Meerhout en Laakdal kunnen voor hun derde prik terecht in de nieuwe locatie.

Inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt worden opnieuw uitgenodigd in de Zoerla. Ook de 'nieuwe' 12-jarigen, mogen vanaf half november een uitnodiging verwachten.

Een uitnodiging gekregen? Maak een afspraak

Wie een uitnodiging in de brievenbus of mailbox kreeg, kan een afspraak maken in het vaccinatiecentrum. Dit kan online via de link en vaccinatiecode op de uitnodiging.

Mensen die geen toegang hebben tot internet kunnen de Helpdesk van de vaccinatiecentra Zuiderkempen bellen op het nummer 014 56 79 90 om een afspraak te maken. De Helpdesk is bereikbaar op weekdagen vanaf maandag 25 oktober tussen 9u en 17u.