Wie in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, kan hiervoor één keer per maand terecht in Herentals. Het vaccinatiecentrum bevindt zich naast het AZ ziekenhuis.

Deze zomer is er een prikdag op vrijdag 15 juli en eentje op vrijdag 26 augustus.

Wie komt er in aanmerking voor een prik?

- 80-plussers voor hun tweede boosterprik
- verhuizers voor hun basisvaccinatie
- personen die een eerste prik of booster gemist hebben
- immuungecompromitteerden die nog geen vierde prik kregen
- kinderen die recent vijf jaar werden voor hun basisvaccinatie

De vaccinatie is ook voor kinderen geen verplichting. Het comité voor Bio-ethiek beveelt de vaccinatie enkel aan voor kinderen ouder dan vijf jaar met één of meer onderliggende aandoeningen.

Hoe een afspraak maken?

Heb je een geldige vaccinatiecode? Boek je afspraak via https://covidvaccin.doclr.be/
Heb je geen geldige vaccinatiecode? Stuur een mailtje naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be met vermelding van je rijksregisternummer of bel naar het callcenter via 014 80 09 80 (elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur).

Bel hiervoor niet naar AZ Herentals. De medewerkers van het ziekenhuis hebben geen toegang tot het afsprakensysteem.

Opgelet: Het callcenter is gesloten op maandag 11 juli en van maandag 18 juli tot en met maandag 15 augustus. Wie in deze periode een afspraak wil maken, kan dit door een mailtje te sturen naar vaccinatie@elzmiddenkempen.be.

Waar bevindt zich het vaccinatiecentrum in Herentals?

Je vindt het vaccinatiecentrum aan AZ Herentals, in het lokaal tussen het ziekenhuis en het Oud Gasthuis. Er staat duidelijke bewegwijzering. Je kan de parking van het ziekenhuis gebruiken. Na vaccinatie ontvang je een uitrijkaartje voor de parking.    Foto Johan Temmerman/NNieuws.