De aankondiging dat de Duitse metaalverwerker Aurubis een investering van 100 miljoen euro in de vestiging in Olen annuleert, zorgt bij de vakbond ABVV Metaal niet voor paniek. "Het is een spijtige zaak, maar er zijn nog andere investeringen op til."

De raad van bestuur van Aurubis besliste woensdag dat een investering van 320 miljoen euro in een nieuw productieproces wordt stopgezet. De vestiging in Olen, waar koper wordt gerecycleerd, loopt door de beslissing een investering van 100 miljoen euro en 60 bijkomende banen mis.

Toch is ABVV Metaal niet ongerust over de toekomst van het bedrijf. "Dit is een spijtige zaak, maar er zijn nog andere investeringen op til", reageert secretaris Hans Vaneerdewegh. Hij verwijst onder meer naar de overname van het Belgisch-Spaans recyclagebedrijf Metallo en de bouw van een speciale laadkaai.

Vaneerdewegh is er dan ook van overtuigd dat het bedrijf goed draait. "Aurubis is een bedrijf dat alles goed wikt en weegt", zegt hij. "Als zij besluiten dat de investering op dit moment niet meer kostenefficiënt is, hebben wij vertrouwen in die beslissing." (Belga)