Er raken steeds meer details bekend over de week die Valerie Theunis en haar 26-jarige vriend Dominique D. hebben doorgebracht. Zopas gaf Valerie Theunis een interview weg in de media.

Het meisje had haar relatie met haar ex-vriend in de zomer beëindigd. Reden was dat hij toen te veel tijd met zijn vrienden doorbracht. Toen ze tien dagen geleden met hem nog een keer wou afspreken, nam de man haar mee. Ze vluchtten naar Duitsland maar omdat ze bang was, keerden ze terug.

Toen ze opnieuw in ons land waren en op een politiepatrouille botsten, schoot haar ex-vriend op de combi en gooide hij een handgranaat. Het meisje heeft van dat voorval maar weinig gemerkt. Ze zag wel dat van de combi een licht was stukgeschoten.

Toen ze in Herentals in de woning in de Gildelaan waren, kalmeerde haar vriend. Ze viel opnieuw voor hem. Hij nam haar zelfs mee uit shoppen. Zondagmorgen werden ze gewekt door het rumoer bij de inval. Haar vriend nam haar in zijn armen en zei dat hij van haar hield. Daarop werd hij opgepakt door het interventie-team van de federale politie.