De organisatoren van HFF hebben Jan Bakelants en Wout Van Aert aan de affiche van het criterium van Herentals Fietst toegevoegd.

Bart Timperman: "Zoals elk jaar kan onze eindspurt voor de affiche tellen. We kregen net de bevestiging dat de lokale helden Jan Bakelants en Wout Van Aert ook meerijden in het Boretti na-Tourcriterium op donderdag 28 juli. Voor velen lijkt dit evident, maar dit zijn twee kleppers die menig organisator van een criterium graag aan de start ziet komen.

Inspanning

'We doen dan ook graag een inspanning om hen bij ons te krijgen. Jan is zelf kritisch voor zijn Tour, maar we vergeten natuurlijk niet dat Dame Fortuna dit jaar niet aan zijn kant stond in Frankrijk. Wie weet, brengt Herentals hem straks geluk en triomfeert hij twee dagen na Herentals in San Sebastian. Wout Van Aert voorstellen, hoeft vermoedelijk niet.

Met deze wereldtopper tellen we dan toch twee “truien” in ons peloton donderdag. Zoals iedereen weet, wist Wout dit jaar zowel de Belgische kampioenentrui als die van de wereldkampioen in het veldrijden naar Herentals te halen. Met Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt, Marcel Kittel, André Greipel, Wout Van Aert en Jan Bakelants staat al een groot deel van onze top 10 vast.

We zijn nog op zoek naar enkele versterkingen in binnen- en buitenland en trekken verder volop de kaart van het Kempens talent.'

Kaat Hannes en Sanne Cant

'Ook het peloton voor de dames elite mag er zijn. Met Kaat Hannes (Belgisch kampioene op de weg ) en Sanne Cant (Belgisch kampioene in het veld) als ‘lijsttrekkers’ wisten we twee Kempense toppers te strikken. Met 32 dames uit 8 verschillende landen krijgt de Grote Prijs Delta Tenten, die start om 13.30 uur, steeds meer internationale allure.'

foto: Dirk De Smollie //

en Photo News -

sponsored by H-Estate Herentals