Zondag 22 september is het Autovrije Zondag in Kessel-Station. Tussen 14 uur en 18.30 uur is gemotoriseerd verkeer niet welkom in het centrum en dus is er des te meer ruimte voor een indrukwekkend aantal toffe en verrassende activiteiten.

En als je toch alles al gezien zou hebben, dan kan je nog altijd meedoen met de Netedag, die ook op 22 september plaatsvindt. Of je gaat langs de kermis in Kessel-Dorp, met de fiets of te voet uiteraard. Let op: door de opbouw en afbraak zal je de autovrije zone niet met een motorvoertuig in- of uit kunnen rijden tussen 9 uur 's ochtends en 20 uur 's avonds.

Wie zich zeker niet zal vervelen tijdens de Autovrije Zondag, dat zijn de kinderen met een springkasteel, een bellenmobiel, een hinkelspel, reuze voetbaldarts en andere reuzespelen (vier op een rij, mikado, jenga, sjoelbak, ...). De Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten zorgt voor materiaal en begeleiding, o.a. voor een straattekenwedstrijd.

Geen spel zonder sport

Spelen en sporten, die gaan hand in hand en dus komen ook de sportievelingen aan hun trekken met pingpong, gocart en goalf. En nee dit is geen tikfout, goalf is een kruising tussen voetbal, minigolf en poolbiljart.

Even uitblazen

Dat doe je in het gezellige salon, ingericht met materialen van Opnieuw & Co, terwijl Harmonie Culturalia zorgt voor de muziek. Je kan je ook laten voeren in een paardenkoets tot aan het Badhuis. Zo is er meteen ook een verbinding met de activiteiten van de Netedag. Meer info over de Netedag op www.netedag.be

Maak Nijlen mee mobiel

Meer ruimte voor fietser en voetganger, dat vinden wij bij lokaal bestuur Nijlen wel een goed idee. Maar misschien heb jij ook nog wel heel wat goede ideeën en die kan je op de Autovrije zondag meteen ook kwijt aan onze 'meemakers' Dat zijn medewerkers die hun oor te luisteren leggen bij jou als inwoner.

Laat die kans niet liggen en zeg het hen maar eens goed! Je kan ook meer te weten komen over het mobiliteitsplan, er is een workshop veilig verkeer met een VR-bril, je kan je fiets laten graveren en de prijzen van de fietstocht 'zoek de ondernemer' worden uitgedeeld. Kortom, alles in het teken van de fiets.

Openbare fietsenverkoop

Tijdens de autovrije zondag vindt er een openbare verkoop per opbod plaats van fietsen die werden teruggevonden. De fietsen kunnen tussen 15 en 16 uur bezichtigd worden in de Stationssteenweg. Om 16 uur start de verkoop. Wie het hoogste bod uitbrengt, kan meteen de fiets betalen en meenemen.

Hapjes en drankjes

Honger en dorst zal je niet hebben met verschillende mogelijkheden om te eten en te drinken. Ijsjes, wok, pintjes, enz.. het is er allemaal.

In welk gebied vindt de autoloze zondag plaats?

De Emblemsesteenweg wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt met Torenvenstraat/Lindekensbaan. Verkeer vanuit die twee straten kan enkel afdraaien richting Emblem. De Stationssteenweg wordt afgesloten ter hoogte van huisnummer 181.

Binnen welke tijden vinden de afsluitingen plaats?

Het evenement vindt plaats tussen 14 uur en 18.30 uur. Let op: door de opbouw en afbraak zal je de autovrije zone niet met een motorvoertuig in- of uit kunnen rijden tussen 9 uur 's ochtends en 20 uur 's avonds. Fietsen mogen wel het gebied in- en/of uitrijden.