Morgen, dinsdag 31 januari, zullen de leerlingen van het vijfde jaar van het Sint-Dimpnacollege voor de laatste keer hun boterhammen opeten in het Clubhuis van de Billemontstraat en donderdagmiddag zal opvolger " De Club" voor de eerste keer de deuren openen.

Het clubhuis, een rijwoning in de Billemontstraat, deed vanaf 1998 dienst als refter voor de leerlingen van het vijfde jaar van het Sint-Dimpnalyceum (het huidige Sint-Dimpnacollege). Het idee was toen om jongeren van de derde graad iets meer vrijheid te geven dan jongere leerlingen en hen een eigen ruimte ter beschikking te geven. Generaties lang hadden leerlingen van de derde graad van de school immers gevraagd om een eigen refter.Dat idee wordt ook nu nog bewaard.

De jongeren van het vijfde jaar krijgen een nieuw onderkomen aan de Gasthuisstraat. De regelgeving blijft dezelfde als die voor het clubhuis en blijft de leerlingen een zekere vrijheid gunnen.

Op donderdag 2 februari van 12.00 uur tot 12.40 uur wordt " De Club" van het Sint-Dimpnacollege van Geel in de Gasthuisstraat in gebruik genomen. "De Club" wordt het nieuwe "clubhuis" van de vijfde jaren van de school. U bent alvast welkom om een kijkje te komen nemen.

"De Club" zal zo ook in eigen beheer worden uitgebaat door de jongeren. Uiteraard zullen er buiten de middaguren ook andere (school)activiteiten kunnen plaats vinden. "De Club" is ook het eerste deel van de nieuwbouw die door de leerlingen van het secundair onderwijs wordt ingenomen. Dat nieuwe gebouw en het niet-overdekte gedeelte tussen de lagere school en het secundair onderwijs zal de naam "Forum" (Markt) krijgen.

De overdekte speelplaats van de school (aan de kant Laar) heet trouwens al "Agora" sinds de bouwwerken aan de school midden de jaren 1980. Binnen enkele weken zullen ook de nieuwe vaklokalen van het "Forum" worden ingenomen door leerlingen en leerkrachten van het Sint-Dimpnacollege.

Informatie: Gorik Goris, directeur (0485 52 39 75) of 014 58 02 04