Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Van Dyke & Friends spetterende première in Het Witte Paard Blankenberge

Witte Paard Vegas Show

In aanwezigheid van pers en tal van BV’s ging Van Dyke & Friends – de gloednieuwe revueshow van Jan Van Dyke – in première in Het Witte Paard in Blankenberge.

Van Dyke & Friends

Deze gloednieuwe feelgood show vol hits, sketches en vrolijke figuren zoomt meer dan ooit in op de visuele en eerder clowneske humor, waarvoor Jan Van Dyke - één van Vlaanderens meest iconische komieken - internationaal bekend staat. Deze show sluit aan bij de jarenlange traditie van humor in Het Witte Paard.

Nieuwkomers & vaste waarden

De show mag rekenen op een topcast. Vaste waarde Patrick Onzia fungeert in vele sketches als aangever voor Jan. En natuurlijk is Franky Boy, de jarenlange side-kick van Jan, ook present.

Daarnaast treden een aantal artiesten voor de eerste keer op in Het Witte Paard. Met Sasha Rosen, Goele De Raedt en Celien Hermans staan er niet alleen 3 prachtige stemmen op het podium, ze schitteren ook in de verschillende komische sketches.

Hugo Sigal

Een speciaal moment in de show is het eerbetoon aan Nicole & Hugo. Hugo - die op de avant-première aanwezig was - zei hierover: “Ik vond dat het heel mooi, sereen en met veel respect gemaakt werd. Ik ben daar zeer dankbaar voor. Ik moet eerlijk zeggen, een aantal fans hadden mij op voorhand een filmpje doorgestuurd van dit eerbetoon, ik was toen helemaal weg. Ik heb geweend tot en met. Ik heb Jan meteen opgebeld om hem te bedanken om het hele mooie eerbetoon aan Nicole. Ik heb vanmiddag tijdens de show weer geweend, het komt zo binnen, met zo veel respect. Ik kan Jan alleen maar dankbaar zijn”.

Ben Van den Keybus

Ben Van den Keybus: “Ik ben blij dat ik Jan heb kunnen overtuigen om zijn eigen show in Het Witte Paard te doen. Ik heb al zo veel toffe reacties gekregen na de eerste try-outs en de avant-première. Onze bezoekers gaan al lachend naar buiten. En daar doen we het toch voor! Na zo vele jaren blijft Jan een top-professional in zijn vak. Het is één van de strafste komieken die Vlaanderen kent”.

Weetjes

  • Jan Van Dyke is een van de enige Vlaamse komieken die een echte internationale carrière heeft gehad. Hij stond in de grootste showtempels van Europa, waaronder het ‘Scala theater’ in Madrid, ‘Casino Loews’ in Monte-Carlo en ‘Tivoli’ in Kopenhagen. In 1993 krijgt hij een contract aangeboden in het ‘Lido’ te Parijs. Door het enorme succes daar werd zijn contract verlengd met zeven jaar. In diezelfde periode werkte hij ook een tournee van drie maanden af door heel Zuid-Amerika met de Lidoshow van Parijs.
  • Geert Hoste over Jan Van Dyck: ‘Parijs, Monaco, Blankenberge. Komiek Jan Van Dyke dat is niveau champions league. Er is geen betere in zijn vak’.
  • Het Witte Paard gaat van een 60-tal voorstellingen in 2022 naar méér dan 110 voorstellingen in 2023.

Praktisch

Van Dyke & Friends: iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag, tot 9 september.

Boeken kan via www.witte-paard.be of via 070 250 200

Willy Ysewijn / NNieuws Bron Het Witte Paard.

Witte Paard Vegas Show

Deel dit artikel