Versmarkt Van Eccelpoel distilleerde een eigen gin. Een Belgian London Dry Gin op basis van bijna 20 botanicals.

De familiezaak bracht eerder dit jaar drie verschillende whisky's uit. Versmarkt Van Eccelpoel staat onder meer bekend om een uitgebreide selectie wijn en sterke dranken.

"Na de whisky begon het te kriebelen om een eigen gin uit te brengen. We waagden ons aan een productieproces waar we konden werken met verse botanicals", aldus Jeroen Lenaerts, specialist sterke dranken.

Het resultaat is een Belgian London Dry Gin. "London Dry" wijst op de manier van distilleren. Dat gebeurt in één keer, zonder toevoeging van andere kruiden of zoet- en smaakmakers na de eerste distillatie.

De verschillende botanicals waaronder jeneverbes, koriander, salie, citroen, bloemblaadjes, en nog zoveel meer, worden zo vers mogelijk verwerkt. Dat kan alleen bij een kleine productie. Het bevordert de smaak en het karakter van de gin. Na de distillatie gebeurt de versnijding met water. Op die manier bekom je een alcoholpercentage van 40%.

"Door het beperkte alcoholpercentage is de gin zacht, floraal en fris. Ook aardse, kruidige en verfijnde tonen komen aan bod. De gin past goed bij verschillende soorten tonic.

Het is ook een prima basis voor klassieke cocktails. Puur met een blokje ijs kan ook.", besluit Lenaerts. Kunstenaar Philip Paquet ontwierp het bijhorende etiket. De gin is vanaf nu verkrijgbaar in zowel de versmarkt als online.  Foto rr.