U bent hier

Van Eccelpoel wint 'Shop design Award' in categorie Supermarkt

Herentals | Neteland
01.10.2020 - 08.53u
Door: Herman Gezelle

Van Eccelpoel op de Lierseweg Herentals wint de Shop design Award in de categorie Supermarkt (PMG), uitgever van verscheidene bladen.

Voor de Shop Design Awards beoordeelt PMG (Zedelgem) winkels in heel België. In de categorie Supermarkt viel versmarkt Van Eccelpoel in Herentals dit jaar bij de jury het beste in de smaak.

'Blij je te zien' markeert de inkom. Meteen een goed gevoel van een warme welkom.

'Van Eccelpoel wil een winkel zijn met een rijk culinair aanbod in een bruisende omgeving, die het evenwicht zoekt tussen generaties en toekomst', staat te lezen in het juryverslag. Ook de manier waarop in de winkel wordt omgegaan met wandelroutes en de materialen waarmee het interieur is afgewerkt, vielen bij de jury in de smaak.'

Het juryverslag vermeldt nog: 'Elk meubel en elk klein onderdeel in de afdelingen werden zorgvuldig uitgewerkt. Er werden zoveel mogelijk handen en ambachten ingezet om de winkel in te richten en de machinale productie te reduceren.

Ook werd er sfeerverlichting ingezet in de zones waar de klanten langer willen vertoeven of waar de verlichting een jachtig bezoek kan afremmen. Alle verlichting is afgestemd op de producten en het algemene lichtniveau is eerder warm gehouden.'

'Traditie omgezet naar de 21e eeuw'

Op de locatie waar vandaag Van Eccelpoel gevestigd is, was decennialang in de jaren 50-60, een  bekend kruidenierswinkeltje van Leontine Pelsmakers.

2 van haar kleinzonen, Lawrence Vechter en Jef Van Eccelpoel openden in november 2019 op dezelfde plek een fonkelnieuwe versmarkt, waar de waarden van Leontine nog doorschemeren: een grote verscheidenheid in het aparte aanbod, de onversneden kwaliteit en een zeer groot hart voor de klanten die als familie worden ontvangen.

'We zijn alvast fier', reageert Lawrence Vechter op het ontvangen van de Shop Design Award. 'We bedanken dan ook iedereen die dit verhaal mogelijk heeft gemaakt.

De motivatie van de jury strookt alvast met ons toekomstbeeld: het in de verf zetten van onze verschillende versafdelingen, ruimte creëren voor zowel de snelle als de slow shopper en een versmarkt zijn waar het aangenaam vertoeven is.'

'Door de coronacrisis hebben die verbouwingsplannen wat achterstand opgelopen, maar uitstel is zeker geen afstel. We hebben ondertussen wel geleerd dat er nood is aan bijkomende magazijnruimte voor de stockage van allerlei producten.

We gaan de verbouwingsplannen van de oude winkel meteen in die zin aanpassen. De uitvoering is voor 2021 gepland.' Foto's Nnieuws / red. Guy Verellen.

imageMeer nieuws

1 jaar sinds het wereldkampioenschap: Bridgestone World Solar Challenge

Internationaal | Nationaal 22.10.2020 - 12.38u

Vlaams bedrijf IIM voegt animatie toe aan sociale media

Internationaal | Vlaanderen 22.10.2020 - 11.12u

Nieuw, jong productiehuis bruist van goesting

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.10.2020 - 08.54u

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd

1e Nationale wordt minstens tot na weekend 8 november stilgelegd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.10.2020 - 07.00u

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij

Geen enkele Kempense gemeente covid-vrij
Kempen regio | Neteland 21.10.2020 - 22.01u

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals

Vrijwilligers gezocht voor triagecentrum AZ Herentals
Herentals | Kempen regio 21.10.2020 - 20.48u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto