U bent hier

Van Meir en "Lierse voor Altijd" maken werk van fusie met Lyra

Lier regio | Vlaanderen
08.05.2018 - 01.34u
Door: Herman Gezelle

Nu Lierse verloren lijkt voor eerste klasse worden initiatieven opgestart op Lier toch op de voetbalkaart te houden. Eric Van Meir zet zijn schouders onder een doorstart met stadsgenoot Lyra, dat dit seizoen kampioen werd in 1e provinciale.

"Ik heb vandaag zelf contact opgenomen met Lierse voor Altijd, de overkoepelende supportersorganisatie", vertelt clubicoon Eric Van Meir aan Sporza. "Toen ze mij het plan voor een doorstart samen met Lyra uit de doeken deden, heb ik hen gezegd dat ik daar aan wil meewerken. Met mij erbij hebben ze misschien wat meer slagkracht."

"Lyra staat nu waar Lierse 20 jaar geleden stond: een club waar jongens uit de jeugd kunnen doorstromen naar het eerste elftal"
"Er waren heel wat kandidaten voor zo'n doorstart, onder meer Oosterzonen. Maar wij vinden vooral Lyra interessant, want dat is ook een club uit Lier. Wij gaan voor 1 club uit Lier."

"Lyra staat voor de waarden waar Lierse 20 jaar geleden voor stond: een club waar jongens uit de jeugd kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Het is een ambitieuze club waar wij graag mee in zee willen gaan."

"Wij hebben onze liefde getoond aan Lyra, nu is het aan hen om al dan niet toe te happen. We geven hen daar uiteraard wat tijd voor, want we beseffen dat dit geen evident verzoek is."

Van Meir is niet van plan om zelf een belangrijke rol te spelen in de mogelijke fusieclub. "Ik wil gewoon dat er weer een competitieve club komt in Lier, met jongens uit de eigen regio." (VRTNWS)

Foto Glenn Deckers/N.

imageMeer nieuws

Imec : 'Nieuwe start-up Axelera AI haalt 12 miljoen dollar startkapitaal op'

Imec : 'Nieuwe start-up Axelera AI haalt 12 miljoen dollar startkapitaal op'
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 15.09.2021 - 17.12u

'Van Quickenborne wil 15 detentiehuizen openen'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 15.44u

Erfgoedwandeling, en concert in kerk Bevel

Nijlen regio 15.09.2021 - 10.55u

De Lijn lanceert de Elektro Challenge, innovatieve manier om techniekers aan te trekken

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.09.2021 - 09.12u

Oprichting welzijnsvereniging 'De Zilveren Zwaan'

Heist op den Berg 15.09.2021 - 08.07u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto