Van Moer Logistics heeft de overname van Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA), de voormalige VLS-group activiteiten, afgerond.

BLBA biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan voor de chemische bulkindustrie, zoals het afvullen van vloeistoffen vanuit tankwagens naar drums en IBC's en het ompakken van vaste stoffen (poeders en granulaten).
BLBA beschikt over vier seveso-locaties op rechteroever met in totaal 106.000m² gecombineerde opslagruimte voor gevaarlijke en niet-gevaarlijke goederen met een opslagcapaciteit voor 680 volle ISO tankcontainers.

BLBA stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 33 miljoen euro.

Strategie

De overname kadert in de strategie van Van Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector verder uit te breiden en te verfijnen.

Jo Van Moer, Founder & CEO, Van Moer Logistics: "De cirkel in ons one stop shop-verhaal is nu voor zowel linker-als rechteroever rond. Met de overname van Group Van Loon eerder dit jaar alloceerden we reeds depot, cleaning- en repair activiteiten op de rechteroever, dankzij de toevoeging van BLBA beheren we nu ook een bijkomende afvullijn én extra opslagcapaciteit voor zowel gevaarlijke als nietgevaarlijke goederen."

One stop shop

Met de overname van BLBA vervolledigt Van Moer Logistics zijn one stop shop-dienstverlening op zowel de Antwerpse linker- als rechteroever. Naast de uitgebreide opslagcapaciteit kan de logistieke dienstverlener nu op beide oevers de volledige supply chain aanbieden voor tankcontainers.

Zowel het transport, opslag (vol en leeg), opwarmen, afvullen, reinigen, controleren als het herstellen van de tankcontainers kan nu in-house én op beide oevers voorzien worden.

Deze unieke verticale integratie zorgt ook voor een verdere optimalisatie van de interne processen bij Van Moer Logistics. Alle huidige stromen zullen dan ook geanalyseerd worden en waar mogelijk bijgestuurd.

Op deze manier gaat de dienstverlener ook actief de strijd aan tegen nutteloze kilometers en tunnelkosten, en zal er dus ook een grote milieuwinst geboekt worden.

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek. Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener.

Met 31 locaties in België, Duitsland en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren. De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 680.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen.

Samen met 2.130 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.
Willy Ysewijn NNieuws - bron Jo Van Moer & beelden.