Van Moer Logistics heeft de overname van tankcontainerspecialist Group Van Loon afgerond.
Group Van Loon is gespecialiseerd in het transport, reinigen, herstellen en opslag van tankcontainers op de Antwerpse Linker- en Rechteroever, stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 20 miljoen euro.
Strategie
De overname kadert in de strategie van Van Moer Logistics om zijn aanbod voor de chemische sector uit te breiden en te verfijnen. Na toevoeging van de installaties van Group Van Loon, zal Van Moer Logistics in totaal gemiddeld 300 reinigingen en 275 herstellingen per dag uitvoeren.
Jo Van Moer, Founder & CEO, Van Moer Logistics: "De voorbije jaren hebben we geïnvesteerd in de vernieuwing en uitbreiding van onze SEVESO-site in Zwijndrecht. Met de komst van de nieuwe afvullijnen en ADR-hallen breiden we onze diensten voor de chemiesector verder uit. Dankzij de overname van Group Van Loon verdubbelen we nu ook onze capaciteit in de bulk- en tankcontainer logistiek."
One stop shop
Naast de ruime capaciteit biedt Van Moer Logistics ook een unieke one stop shop-dienstverlening aan. Zowel het transport, opslag, opwarmen, afvullen, reinigen, controleren als het herstellen van de tankcontainers wordt in Zwijndrecht op dezelfde locatie uitgevoerd.
Dit bespaart de klant heel wat vervoerskosten en tunneltoeslagen. Het optimaliseren van deze transporten brengt ook een belangrijke milieuwinst met zich mee.
Het is de visie van Jo Van Moer om op korte termijn diezelfde uitgebreide dienstverlening aan te bieden op Rechteroever, zodat zijn klanten op beide oevers van de Antwerpse haven gebruik kunnen maken van het one stop shop-principe.
Culturele match
Gunther Van Loon, CEO, Group Van Loon: "De familiale aandeelhouders zien in Van Moer Logistics een betrouwbare partij die ook de nodige credibiliteit en middelen heeft om ons werk verder te zetten.
Ook voor onze medewerkers ontstaan er nu bijkomende doorgroeimogelijkheden en opportuniteiten. We hebben veel aandacht besteed aan die 'culturele match' waarbij Van Moer Logistics dezelfde waarden deelt en veel belang hecht aan een vlakke organisatiestructuur, open cultuur, flexibiliteit en duurzame relaties met alle belanghebbenden.
Over Van Moer Logistics
Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt. De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tank container logistiek.
Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 2 vrachtwagens en groeiden uit tot een geïntegreerde logistieke dienstverlener. Met 27 locaties in België, Duitsland en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten om hun processen verder te optimaliseren.
De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 480.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 9 binnenschepen. Samen met 2.000 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een duurzame en innovatieve visie.' Willy Ysewijn - bron VAN MOER LOGISTICS.
In Sint-Niklaas zijn twee brandweermannen toegetakeld tijdens een interventie. De brandweer werd opgeroepen om te helpen bij een evacuatie van een zieke persoon.
Onderweg liep het mis: een autobestuurder was het niet eens met het rijgedrag van de brandweermannen en werd agressief. (VRTNWS)
In de meeste "duurzame" rietjes van papier, bamboe en zelfs glas hebben onderzoekers PFAS gevonden.
Ook in plastic rietjes zijn die aanwezig. Hoewel de concentratie erg laag is en er dus geen accuut gezondheidsgevaar is, raden de onderzoekers het gebruik van rietjes (behalve die van roestvrij staal) toch af.
Zo kan je volgens hen alvast één bron van blootstelling aan PFAS vermijden. (VRTNWS)
Niefhout blaast nieuw leven in de stationsomgeving van Turnhout met de transformatie van enkele voormalige industriële sites.
De stadswijk zal een thuis bieden aan zo'n 1.500 nieuwe inwoners. Naast de 700 woningen en appartementen, worden onder meer assistentiewoningen, een dienstencentrum, een kindercrèche, een woonzorgcentrum, kantoren, en ruimtes voor buurtondersteunende functies gerealiseerd.
DYAMAND, een nieuwe spin-off van imec en de UGent, lanceert 'eSave' – een oplossing waarmee eigenaars van gebouwen tot 30% kunnen besparen op hun verwarmingskosten
Imec, een wereldwijd toonaangevend onderzoeks- en innovatiecentrum in nano-elektronica en digitale technologieën (Heverlee), kondigt met trots de lancering aan van DYAMAND – een nieuwe spin-off van imec en de UGent.
Nicaragua-ambassadrice Zoila Yanira Muller en César Castalleda, adviseur van de Nicaraguaanse ambassade, bezochten afgelopen week Mol.
Zoila en César kwamen kennismaken met de nauwe stedenband. In het Wereldhuis gaf de voorzitter van het Nicacomité een uiteenzetting over de lopende programma's die we ondersteunen in Santo Tomás en de zomeractiviteiten.
Woonzorgcentrum Home Laarsveld in Geel hield gisteren een herdenkingsviering voor hun tijdens de corona crisis overleden bewoners. In maart 2020 werd het woonzorgcentrum zwaar getroffen door het virus.
Directrice Erika Coosemans : 'Bewoners, familieleden en personeel hebben toen dierbaren verloren in een uitzonderlijke en moeilijke periode. Door de strikte maatregelen toendertijd was het niet vanzelfsprekend om liefdevol en ondersteunend afscheid te nemen.'
Uit de eerste editie van de Modemonitor van Thomas More-hogeschool blijkt dat Vlaamse consumenten informatie missen over duurzame kleding. Om een antwoord te krijgen op de vraag hoe ondernemers consumenten op de juiste manier kunnen informeren over duurzaamheid, lanceert Thomas More de Modemonitor 2.0.
In 2020 startte Thomas More met de Modemonitor. Maar liefst 1700 Vlamingen vulden de eerste editie van de bevraging in.
Wat is duurzaam?
'Toen de vraag van burgemeester Lieven Janssens kwam om deze mensen een ticket te geven om naar nfb te komen kwamen wij op een beter idee', zegt Luc Janssens, organisator.
'Geen enkele manier beter om de Vorselaarse cultuur te beleven dan mee te draaien in ons festival. De mensen kunnen "vrijblijvend" meewerken en op deze manier genieten van de muziek en het hele internationale vrijwilligers gebeuren.
Twee jaar na de overname van de Herentalse vishandel Arijs kan opvolger De Vis Factorij eindelijk vooruitblikken naar een mosselzomer zonder coronabeperkingen.
De eerste levering echte verse Zeeuwse mosselen bodemcultuur komt morgen vrijdag aan. De winkel hoopt dat de traditie van mosselsoupers na de coronacrisis zal heropleven.
Vandaag nam het stadsbestuur de oude archieven over Herentals, Morkhoven en Noorderwijk symbolisch in ontvangst van het Algemeen Rijksarchief, de federale archiefinstelling.
Dit gebeurde tijdens een feestelijke avond in Moktamee, opgeluisterd met een lezingen over de geschiedenis van Herentals. Vooral het nieuws over een onbekende volkstelling en de heksenprocessen trokken de aandacht.