U bent hier

Van Netflix tot VRT NU: hoe onze oude tv-gewoontes nu echt op de schop gaan

Kempen regio | Vlaanderen
07.02.2019 - 19.16u
Door: Herman Gezelle

Voor het eerst zegt minder dan de helft van de Vlamingen dagelijks live naar tv te kijken. We plukken met z'n allen liever zelf wat uit het ruime menu dat ons voorgeschoteld wordt, van VRT NU tot YouTube, van Play More tot Netflix.

Hoe zijn we daar eigenlijk beland? En welke veranderingen zitten er nog aan te komen?

Het Journaal van 19u bekijkt u doorgaans een uurtje later, wanneer de kinderen in bed liggen. De reeks "Over Water" heeft u, toen die tijdens de kerstvakantie beschikbaar was op VRT NU, in een ruk uitgekeken.

U deelt een Netflix-abonnement met twee collega's. En uw kinderen schipperen tussen zelf geselecteerde afleveringen van Ketnet-reeksen en YouTube-sterren als Enzo Knol.

Zitten we wat in de buurt?

Toch hoeft u nog helemaal niet zo oud te zijn om u het tijdperk te herinneren waarin het hele gezin keek naar wat er op dat moment op tv was. Een ruime keuze aan zenders was toen nog een verre droom.

In dat opzicht is "on demand" kijken - plukken uit een menukaart van interessante programma's, series, films en online video's - eigenlijk nog altijd een relatief recent fenomeen.

Recent, maar ook al alomtegenwoordig. Dat bewijzen ook de cijfers van de jaarlijkse Digimeter-studie van Imec bij meer dan 4.500 Vlamingen, die we in avant première konden inkijken. (VRTNWS - lees verder)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto