Op zaterdag 27 april 2013 zetten de studenten Lichamelijke Opvoeding – Bewegingsrecreatie van de Lerarenopleiding in Turnhout de stad op stelten. Met de vijfde editie van de City Kickx & More bieden zij iedereen de kans om zijn of haar avontuurlijke grenzen te verleggen. Tussen 14.30 en 20 uur kunnen sportievelingen, avonturiers en nieuwsgierigen terecht op en rond de Grote Markt voor tal van spectaculaire proeven.

Het is een evenement voor jong en oud! Voor de jongsten (tot 12 jaar) is er Jungleland voorzien met springkastelen, een grimeerstand, Giant games en nog veel meer leuke uitdagingen. Voor zowel jong als oud is er Kickxland met een deathride van uit de kerktoren en van uit het torentje van het stadhuis, een pamperpaal, een klimmuur, enz.

Zeker de deathride vanuit de Sint Pieterskerk wordt een echte knaller. De tocht naar de toren langsheen de klokken en de beiaardier is al een attractie op zich.....en dan is er nog het fantastische uitzicht over Turnhout. Terwijl je van dat uitzicht geniet, kan het kriebelen in de buik als je beseft dat je langs de deathride in welgeteld één minuut terug veilig op de grond staat.

Dit sportieve evenement is voor de studenten de ultieme afsluiter van hun driejarige specialisatie Outdoor en Event. Voor meer informatie, een voorsmaakje, sfeerbeelden van vorige edities,… kunt u terecht op www.citykickx.be

Voor slechts €5 per persoon kan iedereen zijn behendigheid op de proef stellen. Gezinnen en groepen kunnen rekenen op een aantrekkelijke korting. Inschrijven kan op de infostand op Turnhoutse Grote Markt.