Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vanaf 1 augustus werken aan drinkwaternet en weginrichting in Worteldorp (N124)

Vanaf 1 augustus voeren Pidpa en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ingrepen uit in Worteldorp (N124) in Hoogstraten. Pidpa past het drinkwaternet aan, waarna AWV de volledig rijbaan vernieuwt.

De werken duren in totaal vier maanden, tot begin december. Gedurende de periode van de werken geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

In samenwerking met waterbedrijf Pidpa voert AWV aanpassingen uit in Worteldorp, van Polder tot en met het kruispunt met de Sint-Janstraat. Pidpa vernieuwt hierbij een deel van het drinkwaternet.

Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verhogen, vernieuwt AWV vervolgens de rijbaan in beide richtingen. Daarnaast vormt AWV bushaltes ‘Worteldorp’ om tot toegankelijke haltes. Zo kunnen rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer. 

Omleiding voor doorgaand verkeer

Pidpa voert haar werken uit van dinsdag 1 augustus tot eind oktober. Volgens de huidige planning werkt AWV vanaf maandag 6 november aan de weginrichting. De werkzaamheden eindigen begin december. Gedurende de volledige periode van de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk op de N124. Er geldt een omleiding via de N131 in Merksplas – N14 in Rijkevorsel – Hoogstraten. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Voetgangers en fietsers kunnen te allen tijde de werfzone passeren.

Deel dit artikel