Vanaf 17 maart 2014 voert het Agentschap Wegen en Verkeer structureel onderhoud uit op de N18 in Oud-Turnhout. Van de rand van de bebouwde kom tot op het op- en afrittencomplex van de E34 krijgen Donk en de Steenweg op Mol een nieuw wegdek. In Donk zal de gewestweg daarvoor gedurende twee weken volledig onderbroken worden voor het verkeer. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, zullen de werken een maand duren.

Voor meer veiligheid en beter rijcomfort

 

Over een afstand van ruim 2,5 kilometer krijgt de N18 een nieuwe toplaag asfalt. Dat is nodig, want de drukke gewestweg vertoont op tal van plaatsen slijtage. De renovatie zal het wegcomfort en de veiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

In Donk zijn er extra ingrepen nodig. Daar wordt ook de beschadigde betonnen fundering hersteld en worden stalen netten onder de toplaag in het wegdek verwijderd. Door schade aan het asfalt kwamen die stalen netten almaar meer vrij te liggen, waardoor het wegdek nog meer beschadigd raakte.

Werken in fasen voor minder hinder

 

Om de hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken op de N18 in drie fasen na elkaar uitgevoerd. De aannemer start op 17 maart 2014 in Donk. Een tweetal weken later schuift zijn werf op. Let wel: asfalteringswerken zijn niet mogelijk bij nat weer. Bij slecht weer is het dus mogelijk dat de aannemer zijn planning alsnog moet wijzigen.

Fase 1: Donk, tussen het kruispunt met de Nieuwe Staatsbaan (N139) en de brug over de E34. Tijdens deze eerste fase, die twee weken duurt, wordt Donk afgesloten zodat er geen verkeer mogelijk is. Er worden omleidingen ingelegd. Voor fietsers en voetgangers blijft er wel een doorgang.

Fase 2: Steenweg op Mol, tussen de Driedostraat en het kruispunt met de Nieuwe Staatsbaan (N139). Tijdens de tweede fase is er op de N18 alleen eenrichtingsverkeer mogelijk naar Oud-Turnhout. Het verkeer vanuit Oud-Turnhout in de richting van de E34 wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen altijd door.

Fase 3: brug over de E34. Op de N18 op de brug is er maar één rijstrook beschikbaar, maar verkeer in beide richtingen blijft mogelijk.