U bent hier

Vanaf 2 augustus werken tussen Kessel en Berlaar

Berlaar | Nijlen regio
07.07.2017 - 17.34u
Door: Peter Caers

Vanaf 2 augustus is er geen doorgaand verkeer van Kessel naar Berlaar mogelijk.

Woensdag 2 augustus gaan de werken van start om langs het stuk van de Berlaarsesteenweg van de aansluiting met de Nieuwe Bevelsesteenweg tot helemaal in Berlaar een fietspad aan te leggen. Het wordt niet zomaar een fietspad, het zal volledig gescheiden van de rijweg aangelegd worden, achter de baangracht. Dankzij een samenwerking met de gemeente Berlaar zal dit fietspad niet stoppen aan de gemeentegrens, maar ook doorlopen op het grondgebied van Berlaar. Daarmee wordt een volgende en belangrijke stap gezet in het aanleggen van veilige fietspaden op alle verbindingswegen met de buurgemeenten.

Het voorzien van veilige fietsverbindingen met de buurgemeenten is een prioriteit voor het Nijlense gemeentebestuur. Nadat in het verleden reeds langs de Liersesteenweg en de Bouwelsesteenweg fietspaden werden aangelegd die volledig gescheiden liggen van de rijbaan, is nu de verbinding met Berlaar aan de beurt.

Waar en wat?

Er zal gewerkt worden in de Berlaarsesteenweg vanaf de aansluiting met de Nieuwe Bevelsesteenweg tot en met de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Er wordt achter de baangracht een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. In het bebouwde gedeelte wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en worden de nutsleidingen gemoderniseerd. Ook de openbare verlichting wordt aangepast, zodat het nieuwe fietspad voldoende verlicht zal worden.

Vanaf wanneer?

Deze werken beginnen op woensdag 2 augustus. Vanaf dan is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk tussen Kessel en Berlaar. Fietsers en voetgangers zullen tijdens de werken wel kunnen passeren. De exacte duurtijd van de werken is afhankelijk van o.a. weersomstandigheden en is daardoor moeilijk te voorspellen, maar hou rekening met ongeveer een kalenderjaar.

Omleiding voor autoverkeer

Doorgaand verkeer van en naar Berlaar volgt de omleiding via Bevel of Lier.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto