Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vanaf 8 april geen gratis parkeren meer op zaterdag

Lokaal bestuur Geel beslist om het gratis parkeren op zaterdag op centrumparkings Havermarkt, Werft, Pas, Nieuwstraat en Lebonstraat opnieuw betalend te maken.

Dit gaat vanaf zaterdag 8 april van kracht. Door het gratis parkeren af te schaffen, wil de stad ervoor zorgen dat de centrumparkings gedurende de hele dag beschikbaar én aantrekkelijk genoeg zijn voor alle bezoekers en niet alleen voor langparkeerders.

In juli 2022 voerde de stad, na overleg met handelaarsvereniging Geel Centrum vzw, gratis parkeren op de centrumparkings op zaterdag in. Het afgelopen jaar stelde ze vast dat het gratis parkeren helaas zijn doel miste en besloot om dit, in samenspraak met de handelaarsvereniging, af te schaffen.

Vanaf zaterdag 8 april vervangt de stad het gratis parkeren op de centrumparkings op zaterdag door een uur gratis parkeren, zoals dat ook op de andere weekdagen al het geval is. Door op de knop van de parkeerautomaat te drukken krijgt de bezoeker een ticket om gratis een uur te parkeren. Wenst de bezoeker langer te parkeren, dan wordt het gratis uur automatisch mee verrekend.

Een overzicht van alle parkeerzones en -tarieven vind je op deze websitepagina.

Deel dit artikel