Vanaf april staan er drie wegwerkzaamheden gepland op de N18 tussen Dessel en Retie. Deze werken maken het voor inwoners van Mol moeilijker om de E34 te bereiken. Tussen 12 en 16 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek in Dessel centrum, ter hoogte van de Markt.

De week erna, vanaf maandag 19 april, wordt er drie weken gewerkt ter hoogte van Werbeek (Retie, gemeentegrens met Dessel). Ten slotte vinden er vanaf mei tot augustus werken plaats aan de nutsleidingen en fietspaden tussen Dessel en Retie.

Hou de volgende weken en maanden dus rekening met hinder en omleidingen. Om de E34 te bereiken rijd je best naar de Geelsebaan (N118), onder andere via de Castelsebaan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Fluvius en de gemeenten Retie en Dessel voeren deze werken uit om het rijcomfort en de verkeersveiligheid te verbeteren.

1. Vernieuwing wegdek Dessel centrum

Tussen 12 en 16 april worden de klinkers van de rijbaan ter hoogte van de Markt in Dessel vervangen door asfalt. De werfzone van ongeveer 200 meter ligt tussen de kruispunten Turnhoutsebaan - Hannekestraat en Turnhoutsebaan - Hofstraat. Tijdens deze periode volg je met de auto de omleiding rond het centrum. Fiets- en voetpaden blijven wel bereikbaar.

2. Asfaltverharding Werbeek (Retie)

Vanaf maandag 19 april wordt de betonverharding tussen de Zwarte Neet in Retie en de gemeentegrens met Dessel vervangen door asfalt. Dit deel van de baan tussen Retie en Dessel zal ongeveer drie weken onderbroken zijn, tot 9 mei. Auto's volgen de omleiding via de Geelsebaan. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren via het fietspad.

3. Werken nutsleidingen en fietspaden tussen Dessel en Retie

Vanaf mei 2021 wordt er gewerkt aan de nutsleidingen en fietspaden tussen Retie en Dessel. De werfzone ligt tussen de brug over de Zwarte Neet en het kruispunt Klaaseind - Koolvenstraat. Het verkeer ondervindt hier beperkte hinder. De werken staan voorlopig gepland tot augustus.

Bereikbaarheid E34

Tijdens de werken bereik je de E34 het makkelijkst via de Geelsebaan (N118). Zo vermijd je de plaatselijke omleidingen.

Meer info:

www.wegenenverkeer.be/dessel

www.wegenenverkeer.be/retie