U bent hier

Vanaf half juli opnieuw doorgaand verkeer mogelijk via Berlaarsesteenweg Nijlen

Nijlen regio
06.07.2018 - 10.51u
Door: Mark Jaspers

De werken voor de aanleg van een vrijliggend fietspad over het volledige traject van de Berlaarsteenweg in Kessel en de Legrellestraat in Berlaar gaan hun laatste dagen in. Vanaf het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 juli is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk tussen Kessel en Berlaar.

Daarmee is opnieuw een belangrijke verbindingsweg voorzien van een veilig fietspad, na eerder al de Liersesteenweg en Bouwelsesteenweg. De volgende die aan de beurt zal komen, is de Herenthoutsesteenweg. Daar starten de voorbereidende werken in september.

Vroeger was het fietspad naar Berlaar enkel van de rijbaan gescheiden door zogenaamde varkensruggen (zie de eerste foto). Dit was onveilig en bovendien vertoonde het fietspad zeker in het deel net voor de Boektbrug verzakkingen naar de buitenzijde toe.

Nu ligt er niet alleen opnieuw een egaal fietspad, het is ook van de rijbaan gescheiden door een gracht en dus veel veiliger (zie de tweede foto). Bijzonder aan dit project is dat de gemeenten Nijlen en Berlaar samen hebben gewerkt, waardoor het fietspad helemaal doorloopt tot in het centrum van Berlaar.

Berlaarsesteenweg nu ook volledig voorzien van riolering

Van de werken werd gebruik gemaakt om in het stuk tussen de Nieuwe Bevelsesteenweg en de laatste woning van de Berlaarsesteenweg riolering aan te leggen. Daarmee is de Berlaarsesteenweg volledig uitgerust met riolering.

Enkele cijfers

Op grondgebied van Nijlen werd een nieuw vrijliggend fietspad aangelegd over een afstand van 1,6 kilometer. De kostprijs van de werken voor dit traject bedragen ruim 800 000 euro. Voor 80% van dit bedrag ontving de gemeente subsidies van het steunpunt Fiets van de provincie Antwerpen en van de Vlaamse Gemeenschap.

Herenthoutsteenweg komt als volgende aan de beurt

In september starten de voorbereidende werken voor de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Herenthoutsesteenweg. Daar zal langs beide zijden van de rijweg een nieuw fietspad komen over een traject van 2,3 kilometer aan elke kant. De kostprijs hiervan zal ruim 1,6 miljoen euro bedragen, met ook hier subsidies.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto