Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft vandaag bevestigd dat de geplande werken op de N152/Oosterwijkseweg gewoon doorgaan. Maandag 22 augustus zal de weg vanaf 6.30 uur afgesloten worden in de richting van Olen. Doorgaand verkeer richting Herselt kan langs de werf blijven rijden.

Hinder van 22 tot 28 augustus

Gunstige weersvooruitzichten waren cruciaal voor het doorgaan van de wegenwerken. Hoewel er maandag nog neerslag kan vallen, heeft AWV het licht vrijdag op groen gezet. "Desnoods worden er maandag enkel herstellingen uitgevoerd." De rest van de week wordt droog en warm. Dat is goed nieuws want bij regen of te hoge vochtigheid kunnen de werken niet uitgevoerd worden.

De werken beginnen op maandag 22 augustus en moeten op 28 augustus afgerond zijn. Tijdens de werken geldt een gewijzigde verkeerssituatie op de N152 en N152a.

Gewijzigde verkeerssituatie

Doorgaand verkeer in de richting van Herselt kan langs de werf blijven rijden. Het autoverkeer komende uit de richting van Herselt en Westerlo in de richting van de E313 en Geel wordt omgeleid via de N19 naar Geel-West. Het verkeer kan door de werfzone van de Grote Steenweg in Zammel rijden die hiervoor in één richting zal worden opengesteld.

Het kruispunt Geneinde-Ter Voort en de rotonde van Zoerle-Parwijs blijven open. De zijstraten van de Olenseweg blijven, komende uit de richting van Olen, bereikbaar zolang de werfzone niet aan dat kruispunt is. Wie een zijstraat uitrijdt, moet richting Herselt rijden.

Fietsers kunnen tijdens de werken op de N152 steeds passeren en hoeven dus geen omleiding te volgen.

De bushaltes van lijn 305 worden tijdens de werken enkel bediend in de richting van Westerlo. Op de terugweg naar Herentals volgt de buslijn een omweg en worden de haltes op de N152 niet bediend. Meer informatie vind je op www.delijn.be.

Grondige heraanleg

Vorig jaar in augustus werd het wegdek op de N152 al eens vernieuwd met een nieuwe toplaag met steenslag. Door de slechte weersomstandigheden tijdens de aanleg vertoonde het wegdek al snel opnieuw schade.

Bovendien zorgde steenslag voor klachten over geluidsoverlast in de buurt. AWV wil nu een bijkomende laag aanbrengen om voor beide punten een oplossing te bieden.