U bent hier

Vanaf morgen 2 dagen smogalarm op snelwegen

Nationaal
23.01.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Vanaf donderdag geldt er een smogalarm op de snelwegen in ons land. De lucht is sterk vervuild, daarom mag het verkeer op de snelwegen maar 90 kilometer per uur rijden in plaats van 120. In het Brussels Gewest geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

 

Door het windstille weer blijft de vervuiling hangen en is de lucht erg vervuild, vooral met fijn stof en stikstofdioxide.

Speciale smogverkeersborden zullen het alarm aangeven. Het begint 's ochtends, en zal twee dagen duren.

De Brusselse politie heeft aangekondigd dat er meer op snelheid zal gecontroleerd worden. Tussen 50 en 60 km/u stoten voertuigen immers het minst verontreinigende stoffen uit. Op de snelwegen zal de politie mobiele eenheden inzetten om de snelheid te controleren en ook de vaste camera's zullen flitsen vanaf 90 km/u.

De overheid vraagt de burgers mee te werken aan de beperking van de vervuilende uitstoot: beperk, indien mogelijk, de verplaatsingen en kies voor telewerk. Geef de voorkeur aan het openbaar vervoer of kies ervoor om te stappen. Wie absoluut de auto moet nemen, neemt het best een soepel rijgedrag aan en beperkt zijn snelheid.

(belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto