U bent hier

Vanaf nu ook winkels op La Corbeille te Westmeerbeek

Hulshout | Neteland
06.12.2017 - 14.24u
Door: Mark Jaspers

De ontwikkeling van de retailzone op La Corbeille in Westmeerbeek is van start gegaan. Sinds 2014 is Tervia's, de projectontwikkelaar van La Corbeille, gestart met de ontwikkeling van het bedrijventerrein van de voormalige conservenfabriek La Corbeille te Westmeerbeek. Tot nu toe lag de focus op de realisatie van de KMO-zone. Vanaf nu gaat ook de realisatie van de retailzone van start.

De gemeente Hulshout heeft het Ruimtelijk UitvoeringsPlan dat van toepassing is op de oude bedrijfssite definitief goed gekeurd.

"Concreet houdt dit in dat er vanaf nu op La Corbeille ook ruimte is voor winkels, horeca, KMO'ers die behoefte hebben aan een toonzaal en ook ondersteunende functies zoals een creche, bankfiliaal, verzekeringsmakelaar, fitness,... We zijn al volop bezig met de bouw van het eerste retailgebouw. Hier is er ruimte voor de supermarkt, een ziekenfondsfiliaal en nog 6 bijkomende winkelruimtes. Ook de horecazaak met terras zal in dit gebouw komen. De eerste winkels gaan april-mei 2018 open.", aldus Johan Van Loo (zaakvoerder van Tervia's).

De retailzone situeert zich vooraan op het bedrijventerrein en omvat een realisatie van 7.500m² winkeloppervlakte. Het is een gans nieuwe ontwikkeling met zijn nodige infrastructuur, wegenis en groenvoorziening. De winkelruimtes zijn geclusteerd rond een centraal middenplein dat voorzien is van een ruimte parking. Vanaf de fietsenroute die langs het bedrijventerrein loopt, is er ook een vlotte bereikbaarheid voor fietsers. Op de centrale parking worden laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Bij de fietsenstalling zullen ook laadpunten voor elektrische fietsen worden geplaatst.

"In de retailzone zal de focus vooral liggen op grotere winkels waardoor we complementair en aanvullend zijn met het centrum van Westmeerbeek, waar een aantal kleinere handelaars zijn en de ruimte toch beperkt is. Voor de KMO'ers die zich met een toonzaal willen richten naar een breed publiek zijn er oppervlaktes mogelijk vanaf 90m². Een grote centrale parking maakt dat de winkels vlot bereikbaar zijn" verteld Johan Van Loo.

"Samen met de gemeente is voor de retailzone ook gekeken naar de beste invulling. Zo streven we naar een ideale mix tussen nieuwe winkels en zonevreemde winkels uit Hulshout", vervolledigt Johan Van Loo.

De herlocalisatie van zonevreemde winkels is op verzoek van de gemeente geïntegreerd in het project zodat er voor deze handelaars een geschikte oplossing kan gevonden worden binnen hun eigen gemeente.

"Met de realisatie van de retailzone wordt er vorm gegeven aan onze visie van het masterplan dat we in 2013 hebben opgemaakt. Vooraan een retailzone, dewelke snel en eenvoudig te bereiken is voor klanten. Midden op het terrein is er de KMO-zone en achteraan de groenzone.", aldus Johan Van Loo

imageMeer nieuws

BAS : 'Geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen'

BAS : 'Geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen'
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 17.07.2019 - 13.28u

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto