U bent hier

Vanaf vanavond massale BOB-controles

Neteland | Vlaanderen
16.12.2016 - 17.36u
Door: Herman Gezelle

Wie dit weekend de weg op moet met de wagen, is extra gewaarschuwd. Over het hele land houdt de politie massaal BOB-controles. De campagne is officieel eind november al begonnen, maar vanaf vanavond schakelt de politie een versnelling hoger.

Dit jaar zet de politie voor het eerst ook anonieme wagens in.

Voor het Belgische Instituut voor Verkeersveiligheid is het duidelijk: een beetje BOB bestaat niet. Wie iets gedronken heeft, laat het stuur aan iemand die nuchter is. Toch zijn er nog altijd veel hardleerse chauffeurs. Om hen uit het verkeer te halen, wordt er dit weekend op grote schaal gecontroleerd.

Vanaf vanavond al worden op tal van plaatsen in Vlaanderen alcoholcontroles gehouden. Maar vooral morgenavond is de kans groot dat u er niet aan al ontsnappen als u de baan op moet.

Lokale en federale politie hebben extra personeel opgetrommeld voor de controles. Om te verhinderen dat chauffeurs elkaar via sociale media verwittigen waar gecontroleerd wordt, zullen de dispositieven geregeld van plaats veranderen.

'Vliegende ploegen'

Nieuw is ook dat er anonieme voertuigen zullen worden ingezet die chauffeurs onderweg naar de kant zullen halen om hen te laten blazen.

"Die 'vliegende ploegen' zullen chauffeurs die een opvallend rijgedrag vertonen zoals opvallend vaak remmen of van hun lijn afwijken, aan de kant zetten voor een alcoholtest", weet de politie.

Ook in de kerstvakantie wordt er massaal gecontroleerd. 's Avonds, maar ook in de namiddag omdat in het verleden gebleken is dat het er tijdens de lunch vaak gezellig aan toe gaat en dat er al eens een glaasje wordt gedronken. (pol) - foto's NNieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto