Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vanaf woensdag 7 juni vier maanden éénrichtingsverkeer op Molderdijk Mol

Vanaf woensdag 7 juni geldt voor een periode van een viertal maanden éénrichtingsverkeer op de Molderdijk tussen de Markt en de Zuiderring. Deze ingrijpende verkeersmaatregel is nodig voor het noodzakelijke vernieuwen van de waterleiding en de hoogspanning, in combinatie met Fiberklaar.

De rijrichting van de Markt naar de Zuiderring blijft behouden. In de andere rijrichting gebruik je de Zuiderring om ofwel via Borgerhoutsendijk (Ginderbroek) of Toemaathoek (Ginderbuiten) naar het Centrum te rijden.

Fietsers gebruiken maximaal de Hofstraat als omleidingsroute, met uitzondering van de fietsers die van en naar de winkels langs de Molderdijk rijden. Tijdens het bouwverlof van 7 juli tot en met 1 augustus is er wel opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk.

'Pidpa, Fiberklaar en Fluvius werken voor dit project samen om hun voorzieningen in één project aan te leggen of volledig te vernieuwen. Deze combinatie van werken vraagt uiteraard meer tijd en heeft een grotere impact dan alleen maar het plaatsen van een glasvezelkabel door Fiberklaar. Door deze werken te combineren - dit zijn zogeheten ‘synergiewerken’ - vermijden we dat er binnen een termijn van enkele jaren op dezelfde locatie meermaals ingrijpende werken plaatsvinden aan de nutsleidingen.

Winkels blijven bereikbaar

Om de werkzaamheden in veilige omstandigheden te kunnen uitvoeren én de bereikbaarheid van de winkels zo goed mogelijk te garanderen, voeren we eenrichtingsverkeer in. Dit loopt vanaf De Markt naar de Zuiderring. Zo behouden we maximaal de ontsluiting van het Centrum.

Verkeer uit de richting van Balen bereikt het Centrum via de Zuiderring. Afhankelijk van je bestemming kies je ofwel de Borgerhoutsendijk (Zuiderring richting Geel) ofwel Toemaathoek (Zuiderring richting Lommel) als invalsweg naar het Centrum. Ook bij het verlaten van de winkelparkings moet je het eenrichtingsverkeer respecteren en de Zuiderring gebruiken.

Fietsers en voetgangers

'Voor fietsers en voetgangers blijven beide richtingen op de Molderdijk mogelijk. Wel stimuleren we via een fietsomleiding alle fietsers die niet naar of van de winkels op de Molderdijk rijden om de Hofstraat te gebruiken. We benadrukken dat de Hofstraat door auto’s nooit kan en mag gebruikt worden om vanuit het Centrum naar de Molderdijk te rijden. De aansluiting van de Vogelzangstraat met de Molderdijk wordt daarom tijdens de werken ook fysiek afgesloten.'

Timing

'Normaal duren de werken een viertal maanden, inclusief de periode van het bouwverlof waar er wel tweerichtingsverkeer mogelijk wordt. Het bouwverlof duurt drie weken en loopt van 7 juli tot en met 1 augustus. Op basis hiervan verwachten we dat de werken eind september afgerond worden, uiteraard afhankelijk van onvoorziene werf- en weersomstandigheden.'

Molderdijk, Mol, België

Deel dit artikel