Het is dinsdag en woensdag puffen geblazen in het Neteland en de Kempen. De weervoorspellers verwachten tot 34 graden in de Kempen.   Zware inspanningen in die warmte zijn uit den boze. Het wordt wel heel leuk terrasjes- en zwemweer.  Rust- en ziekenhuizen zijn voorbereid om hun patiënten en rusthuisbewoners veel te laten drinken en voor verkoeling te zorgen.

Woensdag worden echter hevige onweders voorspeld die lokaal voor heel wat wateroverlast en schade kunnen zorgen.  ‘Vanavond is er lokaal al kans op een warmteonweer, maar morgen wordt andere koek’, waarschuwt weerman Frank Deboosere. De temperaturen zullen nog hoger liggen dan vandaag met maxima tot 35°C in het binnenland. In de namiddag en tegen de avond worden hevige onweders verwacht die gepaard zullen gaan met overvloedige regenval, hagel, bliksem en felle rukwinden. Het valt niet te voorspellen waar de onweders het hevigst zullen zijn, maar lokaal is er kans op schade en wateroverlast.

‘De onweders zullen heel lokaal zijn’, zegt Deboosere. ‘Op sommige plaatsen zal het droog blijven terwijl op we op andere plaatsen zullen zwemmen in het water’. Ook de hoeveelheid neerslag die zal vallen kan onmogelijk exact voorspeld worden. Deboosere benadrukt nog dat het gaat om onweders en niet over een storm of superstorm. (KMI)