U bent hier

Vandalen vernielen Zandkapel aan Lichtaartseweg Herentals - foto"s

Herentals
10.12.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Het vandalisme steekt ook in Herentals meer en meer de kop op. Tijdens de kerstmarkt was het al van dat. Vandalen hebben in de Zandkapel aan de Lichtaartseweg rotzooi achtergelaten en de muren besmeurd.Ze  trapten de deur van de Zandkapel in.  Blijkbaar hielden ze er een alco- en drugsfuif. Ze schreven het woord 'weed' op de altaarbank en 'King Bizon' op de deur. Ook de offerblok moest er aan geloven, er ligt een rommel van lege zakken chips, sigarettenpeukjes, drankflessen en kapotte glazen.  Op het altaar staan een paar lege Duvelflesjes.   In de kapel hangt tot vandaag een sterke alcoholgeur.

Politie Neteland doet een sporenonderzoek.

De Zandkapel aan de Lichtaartseweg in Herentals hoort niet bij de kapellen aan de kruisweg op Kruisberg. De kapel staat achteraan een zandweg die achter de woningen rechts van de Lichtaartseweg loopt. De kapel werd door de Herentalsenaren opgericht omdat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels van vernielingen en rampspoed gespaard bleef.

Vandalisme op kerstmarkt
Ook de kerstmarkt op de Grote Markt bleef niet gespaard van plat vandalisme.  Lege kraampjes werden bij sluiting tegen de grond gegooid, de deur van het Randstad-kantoor werd ingetrapt waarbij het rookalarm afging.  Hier en daar waren er vechtpartijen tussen verhitte dronkaards waarbij de politie tussenkwam.

Foto's Franky VL. / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto